Başka bahara artık. Yada umutsuz olmayalım belki başka bir şehirde onu da yaparlar!

Çankırı, medeniyetin beşiği denilecek kadar eski bir tarihe sahip olan Anadolu'nun güzide, sevimli şehiri.
Tabi geçmişte tarihi M.Ö. 3. Yüzyıla dayanıyor olması her şeyin güzel olduğu anlamına maalesef ki gelmiyor.
Yani mükemmel bir turistik geliri de yok.

Ülke olarak son 20 yılda büyük atılımlar gerçekleştirdik. Hatta yer yer bir çok bölge bile hızlı bir şekilde atılım yaparak gelişmeye ve büyümeye başladı.
Çevre illerimiz gelişim hanelerini birer birer doldururken biz yerimizde saymaya devam ediyoruz. Öyle ki geçmişte kalmış bazı siyasi tokuşmalar bile bu günümüzü çok çok etkiliyor. Maalesef ki şehir planlamamız hala olmadığı gibi öyle güzel ki sanayi yapıp işçi oturtacak konutlarımız dahi yok. 
TOKİ yapıyor ya dediğinizi duyuyor gibiyim lakin sizce yeterli mi? Bence yeterli değil. Peki konut dedik. Hadi bunu bir kenara bırakalım. Sosyal donatısı olmayan bir şehirde insanlar çekirdek çitleyip çay kenarında yürümekten başka ne gibi sosyal yaşantıları var? Halkın içinde sorular soralım. Empati önemli.
Göz ardı eden yada unutan varsa hatırlatarak başlayalım. 100.Yıl Kültür Merkezi'nin depreme dayanıksız olduğunu ve hala faaliyette olduğunu unutmak mümkün mü? Evet Çankırı'da mümkün. 
Çankırı'nın neden büyük, içerisinde sinema salonları olan, tiyatro sahnesi olan, açık hava tiyatrosu, kütüphanesi bulunan, çocuk oyun alanları, kafeteryası, çay bahçesi, otoparkı olan bir Kültür Merkezi (Kültür Külliyesi) yok?
Hadi biraz daha bahsedelim gerçeklerden. Hani hep diyoruz ya Çankırı sahipsiz. Yok kardeşim Çankırı sahipsiz değil! 
Sahip çıkması gerekenler işini yapmıyor olay tamamen bu!
Halkı dinleyen derdiyle ilgilenen olmadığı gibi yetersizliği eksikliği gidermeye çalışan siyasetçilerimiz nerede? Zor olmayan şeylerden bahsedeyim. Çankırı'yı Ankara'da mecliste temsil et yatırım getir, insanların derdiyle dertlen umut ol ki yaşamak için sebepleri olsun.
Bu insanların çocukları başka şehirlere başka ülkelere göç etmesin.
Ekmeğini memleketinden kazanıp, memleketinde yesin, memleketine fayda sağlasın. Maalesef üzülerek belirtmek isterim ki yıllarca hep böyle oldu olmaya da devam ediyor. Siyasilerimiz tabiri caizse 3 maymunu oynayarak gün geçiriyorlar. 

Konuşmuyorlar! Sorunumuz çözülsün devlet yatırımları gelsin. 
Görmüyorlar! Gerekeni tespit edip düzeltsinler. 
Duymuyorlar! En acısı da bu halkın derdiyle dertlensinler ve çözüm üretsinler. 

Ve son olarak her seçim bir çok siyasetçinin sözü olup tutulmayan söz. Projesi olan gençler için destek ve yol gösterici bir ofis açıp gençlerin projelerini gerçekleştirmek adına çalışma yapacağız! Pardon böyle bir ofis yok açılmadığı için yapamayacaklar. Başka bahara artık. Yada umutsuz olmayalım belki başka bir şehirde onu da açarlar.  

Sahipsiz Çankırı değil artık makus tarihi ile Anadolu'nun en gariban şehri Çankırı...