Ankara’dan sesleniş
TÜRKİYE GENELİNDE ÇANKIRILILARIN
ŞİMDİ BİRLİK OLMA ZAMANI
Türkiye’nin Modern Ticarete Açılan kapısı
Olan İstanbul Ticaret Odası (İTO),
2026 YILI SEÇİMLERİ İÇİN.
27 Ekim 2026 ayında yapılması beklenmektedir.
“Çankırı'nın toprağından
Çömlek olmaz” sözü, Çankırı halkının ve insanının kendi potansiyelini, başarısını veya gelişimini hafife almak ya da eleştirmek için kullandığı yerel bir deyimdir. Bu ifade, yetenekli insanların çıkamayacağını veya kalıcı işler yapılamayacağını öne süren bir inançsızlığı anlatır.
“HAYDİ BU SÖZÜN OLUŞUMUNU BİRLİKTE YIKALIM.”
ÇANKIRIMIZIN TOPRAĞINDAN ÇÖMLEK YAPALIM
Çankırılılar olarak birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmanın gücünü her zaman hissettik. Memleketimizin kültürel değerlerini yaşatmak, hemşerilerimizle dayanışma kurmak ve ortak geleceğimiz için bir arada hareket etmek gelecek kuşaklara köprü olmak büyük önem taşıyor.
“Birlik ve Beraberliğin Gücünü gösterelim”.
Türkiye genelinde ve özellikle Ankara, İstanbul gibi büyükşehirlerde yoğun bir nüfusa sahip olan Çankırılılar, kurdukları çok sayıda DERNEK, VAKIF ve FEDERASYON, KONFEDERASYON aracılığıyla birlik ve beraberliklerimizi gönüllülük esasına göre sürdürdüğümüz aşikardır.
HEY ÇANKIRILI HEMŞERİLERİM. NEDEN, NİÇİN, NİYE, DEMEDEN. DEDİMKİ, DEDİKİ’ LERİ, BENLİĞİMİZDEN SİLELİM. BU POTANSİYELİMİZİ AZİMLE, GÖNÜLLÜLÜKLE, İYİ NİYETLE, BAŞARIYA ULAŞTIRALIM İNŞALLAH.
ŞİMDİ BİRLİK OLMA ZAMANI.
Kendisi ile gururlandığımız ÇANKIRILI İŞ İNSANIMIZ Sayın Kaptan Mustafa CAN’I TANIMA VE TANITMA ZAMANI.

Kaptan Mustafa Can (d. 1964, Çankırı), Türk denizci, armatör, girişimci ve sivil toplum yöneticisidir. Denizcilik, sağlık teknolojileri ve yatırım alanlarında faaliyet gösteren şirketlerin kurucusudur. Aynı zamanda Çankırılılar Konfederasyonu ve İlteriş Vakfı başkanlıklarını yürütmekte olup İstanbul Ticaret Odası (İTO) başkan adaylığı ile gündeme gelmiştir.
Çankırılı iş insanları; parti, din, dil, ırk ve görüş farkı gözetmeksizin ortak bir hemşerilik ve ticaret kültüründe buluşarak güçlü bir birliktelik oluşturalım bu dayanışma hem yerel kalkınmayı hızlandırır hem de toplumsal barışı ve kardeşlik bağlarını pekiştirir.
Onca tecrübeme dayanarak diyorum ki; ben değil. “BİZ DİYEBİLMEYİ.ÖĞRENMELİYİZ”.
Değerli psikolog ve yazar Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, 16 Şubat 2021 tarihinde İstanbul Beşiktaş evinde 83 yaşında hayatını kaybetmişti. Nur içinde olsun. Bir yazısında derki:
“BEN DEĞİL BİZ DİYEN GÜÇLÜDÜR”. Toplum olarak biz kimliğimizi keşfetmek ve yaşamak zorundayız.
Barış, huzur. Üretim. Gelişme içinde özgürce yaşamamız biz diyebilmeye bağlıdır.
Bu düşünceyle!.. Çankırı aşığı yâran sevdalısı kişiliğimle, herkese selamlar sevgiler. Hoşça kalın, Dostça kalın, ama gönül kapılarınızı asla kapatmayın.
TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Şairi
Çankırılı Yazar Necati ÜLKER