Ankara’dan sesleniş
MUHTEŞEM BİR TÖRENDİ
ÇANKIRILI KALEMLER Akademisyen, Yazarlar, Şairler bu etkinlikte bir ilki gerçekleştirdiler, katılım sağlayan Değerli Hemşerilerimizle buluştuk Çok şükür.
(19 NİSAN 2026) PAZAR GÜNÜ saat 12.00 de Ankara’nın Pursaklar ilçesinde bulunan Abdurrahim Karakoç Kültür Merkezi’nde Guruplar halinde sahneye davet edilen üstatlar çağrılırken arka fonda eserleri öz geçmişleri slaytla gösteriliyordu.
Devamında Çankırı Kültür ve Edebiyat Nişanı ile onurlandırılırken herkesin yüzü gülüyor Mutlulukları belirgin bir şekilde dışa vuruyordu, kısacası muhteşem bir törendi.
Büyük Saygı Duyduğum kadim Dostum Muharrem DEMİRBAŞ Üstadım Şairlere Yazarlara şöyle hitap eder.
“HOŞ GELDİNİZ SANAT AKRABALARIM.” Bende bu sözü çok benimseyerek zaman zaman kullanıyorum. İşte bu söz, göze kulağa ve gönle hitap ediyor diye düşünüyorum.
Şuda bir gerçek ki Sevgi çok büyük bir güçtür. Onu asla parayla, maddî güçle satın alamazsınız. Bunu hatır – gönül ile de elde edemezsiniz.
Bu tamamen farklı bir şey. Çıkarsız sevmek, karşılık beklemeden değer vermek, menfaat ummadan bu duyguyu taşımak, bu dünyadaki en yüce duygu olduğunu asla unutmayalım.
Bu düşünceden yola çıkan ANKARA Çankırılılar federasyonu yönetim kurulu üyeleri görevlileri heyecanla cansiperane koşuşturmalarla katılım sağlayanlara Çankırı misafirperverliğini yaşatıyorlardı.
Bir Çankırı aşığı Yâran Kültürü sevdalısı kişiliğimle, “Kültür ve Kalem Buluşması” Olarak isimlendirilen, ilimiz Çankırı’nın Şair ve yazarlarını bir araya getirmek üstatlarla buluşturup tanıştırmak düşüncesini bu büyük ETKİNLİKLE Gerçekleştirmek hepimiz biliyoruz ki zor bir oluşum bu oluşumu bizlere yaşatan, Ankara Çankırılılar Federasyonu genel Başkanı Sayın Kâmil KARAKUŞ Şahsında bu oluşum da görev alan ve katılım sağlayan o gün başka bir işi olduğundan katılamayanlara engin saygılarımı iletirken yine, aramızdan ahrete giden bir dolu Çankırılı sanat akrabalarıma Allah’tan rahmet diliyorum.
Hoşça kalın Dostça kalın ama gönül kapılarınızı asla kapatmayın
TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Şairi
Çankırılı Yazar Necati ÜLKER