Geçtiğimiz haftadan bu yana hava muhalefeti ile mücadele eden Çankırı'da Çankırı Valiliği'nde yeni bir uyarı daha geldi.

Çevre, Şehircilik Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 9. Bölge Müdürlüğü Çankırı ile birlikte çevre iller Kırıkkale, Karabük ve Bolu için 28 Nisan 2024 Pazar gününe dikkat çekerek, tedbirli olunması yönünde ilgili kuruluşları uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'ne bağlı Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi Çankırı'nın da içinde bulunduğu 4 il için yerel yönetimlere bir tebliğ göndererek riskler ve alınabilecek tedbirler hakkında bilgilendirme yaptı.

20 Nisan 2024 tarihinde Çankırı'da yaşanan şiddetli fırtına, tayfun ve hortum sonucu hayatı olumsuz yönde etkilemiş, Çankırı ili genelinde 3 caminin minaresi yıkılmıştı.

İl genelinde ağır tahribatın oluştuğu hava muhalefetinde faklı ilçelerden 65 binanın çatısı uçmuş, bazı köylerde ahırlar çökmüş, çok sayıda ağaç devrilmişti.

Çankırı Valiliği son olarak da geçtiğimiz hafta yine hava muhalefetinin beklenmesi sebebiyle Çankırı ili genelindeki tüm okulları yarım gün süre ile tatil etmişti.

Çankırı Valiliği ve Çankırı Belediyesi ile bağlı birimler tarafından çeşitli önlemler ve tedbirler alınmaya devam ederken bir taraftan da yaralar sarılmaya devam ediyor.

Valilik bu sefer de Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından aktarılan veriler doğrultusunda 28.04.2024 Pazar günü için uyarıda bulundu.

Valilik etarafından yapılan açıklamada tedbirli olunması gerektiğine vurgu yapıldı.

Çankırı'da trafikte yayalara öncelik veriliyor mu Çankırı'da trafikte yayalara öncelik veriliyor mu

Cankiri Minare Yikilacak Mi

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:


28.04.2024 Pazar günü İlimiz ve çevresinde gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir.
Yağışların öğle saatlerinden sonra etkisini artırarak yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.


Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa
süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
TÜRKİYE CUMHURİYETİ ÇANKIRI VALİLİĞİ

Kaynak: Çankırı Valiliği