Çerkeş’te Yeni Ortaokul İnşaatı Hızla Devam Ediyor Çerkeş’te Yeni Ortaokul İnşaatı Hızla Devam Ediyor

ÖZELHABER/www.cankirihaber.net e özel açıklamalarda bulunan Karatekin Üniversitesi mezunları Çankırı hakkında olan düşüncelerini paylaştı. Öğrencilerle yaptığımız röportajda mezun öğrenciler Çankırı hakkındaki duygularını www.cankirihaber.net mikrofonlarına anlattılar.
Çankırı Karatekin Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Teknolojileri bölümü 2023-2024 mezunu Zülküf Güngör, ‘’Zülküf Güngör Çankırı Karatekin Üniversitesi Müzik Teknolojileri bölümü 2023-2024 döneminden mezun oluyorum. Okumuş olduğum bölüm Türkiye genelinde fazla olmadığı için Çankırı’da eğitim almış olabilmek gerçekten güzel bir şans bu süreçte tabi ki eğitim aldığım okulumuzun akademik kadrosunun iyi olması Çankırı eğitim sürecine güzel bir katkıda bulunuyor.’’ Dedi.
Çankırı’dan memnun kaldınız mı?
Mezun öğrenci Zülküf Güngör, ‘’Çankırı konum olarak yaşamış olduğum şehre Ankara’ya yakın oluşu ve yıllardır uğraştığım müzik hayatımda bir adım yakınlık olarak gördüğüm için Çankırı benim için güzel bir imkan oldu. Çankırı’nın eğitim sürecinde merkezi yapılanması her ihtiyaca bir adım kadar yakın olabilme fırsatı sunuyor. Buna temel ihtiyaçlar, eğitim ihtiyaçları, ve yaşam standartlarını sağlaması şeklinde örnek verebilirim. Aynı şekilde öğrenci imkanlarına destek vermesi de güzel bir yaklaşım. Çankırı’nın birçok alanı gerçekten görülmeye değer, parkları, göletleri, kalesi ve diğer doğal güzellikleri buna örnek verilebilir.’’ İfadelerinde bulundu.
Çankırı’nın dezavantajları ve yapılabilir olarak gördüğün eksikleri nelerdir?
Güngör, ‘’Çankırı’nın dezavantajları ve yapılabilir olarak gördüğüm eksiklikleri de tabi ki var. Çankırı’nın kültürel ve doğa yapısı oldukça hoş, bu yerlerde öğrenciye yönelik turlar, etkinlikler ve sosyal aktiviteler pek fazla düzenlenmiyor. Hiç mi olmuyor şeklinde soracaksanız eğer tabi ki de bir sürü etkinliğe ev sahipliği yapmakta Çankırı gelişime açık bir şehir. Benim kişisel fikrim öğrenci kesimin eğitim sürecinde etkinliklerin artması yönünde ve öğrenci olarak ulaşım saatlerinde değişiklikler yapılmasını isterdim. 
Çankırı artısı ile eksisi ile bana lisans eğitimimde güzel bir süreç yaşattı düşüncelerim bu yöndedir. Gelecek olacak arkadaşlarımız Çankırı’yı tercihlerinin arasına alabilir. Başarılar dilerim.’’ Şeklinde konuştu.
Üniversite hayatınız boyunca Çankırı’dan memnun kaldınız mı ve Çankırı’nın tarihini ve Kültürünü beğendiniz mi?
Çankırı Karatekin Üniversitesi Sağlık Yönetimi öğrencisi Beyza, ‘’Merhabalar Ben Beyza Çankırı Karatekin Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde Sağlık Yönetimi Bölümü okuyorum.  Çankırı’da Ulaşım konusunda artık bir sıkıntı olmadığını, önceki senelerde ulaşım çok sıkıntıydı ama bu sene bu sıkıntı ortadan kalktığını düşünüyorum.
Çankırı’nın tarihini çok beğendim çok eski yıllara dayanan güzel bir tarihi var. İlçelerinde gezilip görülecek çok güzel yerler var İlçelere göre Merkez biraz daha sakin kalsa Merkezde de öğrenciler için yeterli olduğunu düşünüyorum.’’ İfadelerine yer verdi.

Kaynak: Burak Kaya