Sıcaklıklar düşüyor! Çankırı'da hafta sonu hava nasıl olacak? Sıcaklıklar düşüyor! Çankırı'da hafta sonu hava nasıl olacak?

ÖZEL HABER/Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası  ve Petrol-İş Sendikası arasında 5 aydır devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlandı.  Anlaşma sağlanamayan müzakereler sonucunda grev kararı alındı.

Grevin 2.ci gününde kararlı duruşlarından ödün vermeyen emekçiler grevlerini gecenin ilerleyen saatlerinde de sürdürüyor. Emeğinin karşılığı için hakkını isteyen işçiler gece gündüz demeden grev bölgesinde kararlılıkla bekleyişlerini sürdürüyorlar.
Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası önünde grev yapan işçiler www.cankirihaber.net 'e yaptıkları açıklamada kararlı olduklarını belirttiler.

2Fdcf421 5E86 472E Af33 Ae1B82547Fe0-1


İşçiler açıklamasında, "Kararlıyız, emeğimiz ve hakkımız için burdayız. Biz gece demeden gündüz demeden canımızdan can verdik. Ama biz canımızdan verirken işveren kıymetli parasından hakkımız olanı vermiyor. İşçi demek emekçi demek emekçi demek vatanın temel taşlarından biri demek. Bizi hafife almasınlar bizler ekmeğine sahip çıkmak için burdayız. İşveren hep bana demekten vazgeçmeli bizler fazlasını değil hakkımızı istiyoruz. Eninde sonunda meslek hastalığına kapılacağımız bir ortamda bir işçinin canı bu kadar kıymetsiz olmamalı. Son olara şunu söylemek istiyoruz, bazı şeyler masada müzakere ile değil sahada mücadele ile olur." diye konuştular.

9D0A7E3D Ebed 4167 B5F6 Db6Dfcda733F-1

Kaynak: Burak Kaya