Çankırı'da 2025-2026 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte binlerce öğrenci karne heyecanı yaşayarak yaz tatiline başladı. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde eğitim gören öğrenciler, düzenlenen törenlerle karnelerini aldı.
İl genelindeki okullarda gerçekleştirilen karne törenleri renkli görüntülere sahne olurken, öğrencilerin heyecanı ve mutluluğu yüzlerine yansıdı. Uzun bir eğitim döneminin ardından yaz tatiline giren öğrenciler, karnelerini almanın sevincini aileleri ve öğretmenleriyle birlikte yaşadı.

Çankırı'daki resmi karne töreni TOKİ İlkokulu ve Ortaokulu'nda gerçekleştirildi. Programa Çankırı Valisi Hüseyin Çakırtaş başta olmak üzere il protokolü katıldı. Sınıfları ziyaret eden Vali Çakırtaş, öğrencilere karnelerini tek tek takdim ederek başarılarından dolayı tebrik etti. Öğrencilerle sohbet eden Çakırtaş, yaz tatilini dinlenerek, kitap okuyarak ve sosyal etkinliklere katılarak verimli geçirmeleri tavsiyesinde bulundu.
Karne heyecanını yaşayan öğrenciler ise tatilin başlamasının mutluluğunu dile getirdi. İlkokul öğrencisi Hira Cennet Tırmanda, karnesini aldığı için çok mutlu olduğunu belirterek, "Karnemi aldığım için çok mutluyum, ikinci sınıfa geçeceğim. Yarın tatil olduğu için okula gelmeyeceğiz. Okul açıldığında artık ikinci sınıfta olacağım. Herkese sevgiler diliyorum." ifadelerini kullandı.

Karne törenlerinin ardından Çankırı genelindeki tüm okullarda öğrenciler yaz tatiline uğurlandı. Yaklaşık üç ay sürecek tatil boyunca öğrencilerin hem dinlenmeleri hem de kendilerini geliştirecek sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılmaları tavsiye edilirken, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde enerji depolamaları istendi.
Çankırı'da eğitim camiası, bir eğitim öğretim yılını daha başarıyla tamamlarken, öğrenciler karne sevinciyle yaz tatiline merhaba dedi.






