Bursa’da yaşanan olay, dolandırıcıların ne kadar profesyonel yöntemler kullandığını bir kez daha gözler önüne serdi. Osmangazi ilçesinde anaokulu öğretmeni olarak görev yapan Gülcan Aktulu, kendisini jandarma karakol komutanı olarak tanıtan bir kişi tarafından 770 bin lira dolandırıldı. Şüphelinin, mağdur öğretmeni ikna etmek için askerî üniforma, sahte karakol ortamı ve görüntülü görüşmelerde asker figürleri kullandığı ortaya çıktı.
Edinilen bilgilere göre, öğretmen Gülcan Aktulu, sosyal medya üzerinden tanıştığı bir kişiyle bir süre telefon ve WhatsApp üzerinden görüşmeye başladı. Şüpheli, daha önce Adıyaman’ın Kahta ilçesinde görev yaptığını, hatta mağdurun babasıyla aynı kurumda çalıştığını söyleyerek güven kazandı. Görüntülü konuşmalar sırasında askerî üniforma giydiği, apoletinde yıldızlar bulunduğu ve arkasında Türk bayrağının yer aldığı resmî bir ortamda bulunduğu görülen şahıs, kendisini jandarma karakol komutanı olarak tanıttı.

O dönem ev sahibiyle ciddi sorunlar yaşadığı öğrenilen mağdur öğretmenin, tehdit ve baskılar nedeniyle polise başvurduğu belirtildi. Şüpheli, bu durumu fırsata çevirerek, “Seni bu ev sahibinden kurtarayım, önce ev sahibi yapayım” diyerek hem güven verdi hem de evlilik vaadinde bulundu. Ardından öğretmeni bir emlakçıyla irtibata geçiren sahte komutan, konut alımı bahanesiyle toplam 770 bin lirayı mağdurun hesabından çektirdi.
Paranın teslim edilmesinin hemen ardından şüpheliyle tüm iletişim kesildi. Dolandırıldığını anlayan öğretmen Gülcan Aktulu, emniyet birimlerine başvurarak şikâyetçi oldu. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken, şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.
Mağdur öğretmen, yaşadığı maddi kayıp nedeniyle oğlunu borçları yüzünden yurda bırakmak zorunda kaldığını belirterek yetkililerden yardım istedi. Yetkililer ise vatandaşları, özellikle kendisini kamu görevlisi olarak tanıtan kişilere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.





