Basın İlan Kurumu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın sektörüne yönelik dikkat çeken bir sosyal destek uygulamasını hayata geçirdi. Türkiye Sigorta A.Ş. ile gerçekleştirilen iş birliği kapsamında, basın çalışanları ve birinci derece yakınları, çok sayıda sigorta ürününden yüksek oranlı indirimlerle yararlanabilecek.
Basın sektöründe kalıcı ve sahada karşılığı olan kazanımlar üretmeyi hedefleyen Basın İlan Kurumu’nun bu çalışması, kurumun gazetecilerin yalnızca mesleki değil, günlük yaşamlarını doğrudan etkileyen alanlarda da desteklenmesi yönündeki yaklaşımının somut bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Abdulkadir Çay ile Türkiye Sigorta A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Taha Çakmak arasında yapılan görüşmeler sonucunda hayata geçirilen anlaşma, basın çalışanlarının sosyal güvenceye daha kolay erişimini amaçlıyor.
İş birliği kapsamında, Basın İlan Kurumu’na akredite gazete, dergi ve internet haber sitelerinde görev yapan çalışanlar ile birinci derece yakınları; kasko, konut, ferdi kaza, sağlık ve seyahat sigortaları başta olmak üzere birçok sigorta ürününden indirimli olarak faydalanabilecek.

Anlaşmaya göre; konut sigortasında yüzde 60, ferdi kaza sigortasında yüzde 40, kasko sigortasında yüzde 25 oranında indirim uygulanacak. Tamamlayıcı sağlık, özel sağlık, seyahat sağlık ve riskli hastalıklar sigortalarında ise yüzde 20 ile yüzde 25 arasında değişen avantajlar sunulacak. Ayrıca sigorta işlemlerinde 12 taksit imkânı sağlanırken, sağlık, ferdi kaza ve hayat sigortası primlerinin belirli sınırlar dâhilinde vergi matrahından düşülebilmesi de önemli bir avantaj olarak öne çıkıyor.
“Sahada karşılığı olan uygulamaları sürdüreceğiz”
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Abdulkadir Çay, hayata geçirilen iş birliğinin basın camiası için somut ve anlamlı bir kazanım olduğuna dikkat çekerek, gazeteciliğin yalnızca mesai saatleriyle sınırlı olmayan bir sorumluluk alanı taşıdığını vurguladı. Çay, gece gündüz demeden kamuoyunu bilgilendiren basın emekçilerinin sosyal güvence ihtiyaçlarının önemine işaret ederek, bu alandaki desteklerin artarak süreceğini ifade etti.




