Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: "Yaklaşık 31 milyar dolarlık bir ihracat geliri elde etmiş durumdayız” Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: "Yaklaşık 31 milyar dolarlık bir ihracat geliri elde etmiş durumdayız”

 Çankırı Tarım ve Orman İl Müdürü Tarafından 2024 yılı faaliyetlerinden olan %70 Hibeli Çilek Bahçesi Kurulumu bireysel hibesi asil listesinde yer alan 5 Çiftçi ile hibe sözleşmesi imzalandı.

Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında İl Müdürlüğü yararlanıcılara bilgi ve becerilerinin artması amacıyla Çilek Yetiştiriciliği ve süreç konusunda Müdürlüğümüz teknik elemanlarınca gerekli bilgilendirmeler yapıldı.

Konu hakkında açıklama yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün “Proje kapsamında 2023 yılında ilimize kazandırdığımız Çilek Bahçesi Tesisi Demonstrasyonları başarılı olmuş, bölge çiftçilerimize örnek olmuştur. Bu yılda %70 hibeli olarak Çilek Bahçesi Kurulumu projesi ile çilek yetiştiriciliği yapmak isteyen üreticilerimizin bu taleplerini yerine getiriyoruz. Proje ile ilimiz çilek yetiştiriciliği konusunda ivme kazanmaya devam edecektir." dedi.

Yapılan bilgilendirme toplantısının ardından 5 yararlanıcı ile hibe sözleşmesi imzalanmıştır.​

Kaynak: İl Tarım Müdürlüğü