Kastamonu’da 5 Ocak 2023’te meydana gelen silahlı saldırı davasında karar çıktı. Nikah töreni öncesi sanayi sitesine araç yıkatmaya giden S.C.K. ve yanında bulunan İ.D., burada husumetli oldukları F.E. ile karşılaştı. İddialara göre iki sanık, araç içinden av tüfeğiyle iki el ateş ederek F.E.’yi bacağından yaraladı. Olay sonrası polis ekipleri tarafından gözaltına alınan iki şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanıklar ve avukatları hazır bulundu. S.C.K. üzerine atılı suçu reddederek beraat istedi. Olay sırasında ateş eden İ.D. ise öldürme kastının olmadığını belirterek, “Pişmanım, yuvamı kurdum, tutuklanırsam yuva dağılır” diyerek mahkemeden tahliye talep etti.
Savunmaların ardından söz alan avukatlar, müştekinin sosyal medya üzerinden tahrik edici paylaşımlar yaptığını, bu nedenle haksız tahrik hükümlerinin uygulanması gerektiğini savundu. Sanık avukatları, olayın öldürme kastıyla değil silahla yaralama niyetiyle gerçekleştiğini öne sürdü.
Mahkeme heyeti ise dosyadaki deliller, kamera kayıtları ve ifadeler doğrultusunda saldırının “kasten öldürmeye teşebbüs” kapsamında olduğuna hükmetti. Sanıklara önce müebbet hapis cezası verildi, ardından iyi hal ve haksız tahrik indirimi uygulanarak cezaları 10 yıl 10’ar ay hapis ve 65’er bin TL adli para cezasına çevrildi. Kararla birlikte iki sanık yeniden tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olay, düğün hazırlığı yapan tarafların karşılaşmasıyla başlayan gerginliğin nasıl kanlı bir hesaplaşmaya dönüştüğünü gözler önüne sererken, karar bölgede geniş yankı uyandırdı.




