Orta, Yapraklı ve Kızılırmak’a Yeni Spor Yatırımı Desteği
Orta, Yapraklı ve Kızılırmak’a Yeni Spor Yatırımı Desteği
İçeriği Görüntüle

ÖZEL HABER/ Türkiye, dövüş sporlarının yükselen branşlarından biri olan Savate’te uluslararası başarılar elde etmeye devam ediyor. Bu yıl 23-27 Temmuz 2025 tarihleri arasında Özbekistan’ın Taşkent kentinde düzenlenecek Savate Dünya Şampiyonası, Türkiye adına büyük bir heyecana sahne olacak.

Savate Türkiye Milli Takımı, farklı illerden seçilen başarılı sporcularla dünya arenasında mücadeleye hazırlanırken, NO18 Spor Kulübü iki sporcusunu bu önemli organizasyona gönderiyor. Azra Bulut ve Kayra Gül, milli formayla Türkiye’yi temsil edecek olmanın gururunu yaşarken, Azra bulut ve Kayra Gül'ü yetiştiren NO18 Spor Kulübü antrenörü Raşit Yusuf Ören de sporculara moral ve destek olmak için katılım sağlayacak.

NO18 Spor Kulübü Başkanı Emre Aslan, şampiyona öncesinde sporculara olan inancını ve duygularını şu sözlerle ifade etti:

“Sporcularımızın uluslararası alanda ülkemizi temsil etmesi bizim için büyük bir gurur. Bu başarı yalnızca onların değil, aynı zamanda disiplinli çalışmanın, özverinin ve kulüp olarak verdiğimiz desteğin bir sonucudur. Azra ve Kayra’nın hedeflerine emin adımlarla yürüdüğünü görmek geleceğe dair umut veriyor. Antrenörümüz Raşit Yusuf Ören’in liderliğinde başarılı sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Türk bayrağını Taşkent’te gururla dalgalandıracaklarına yürekten inanıyor, başarılar diliyorum.”

NO18 Spor Kulübü, savate branşında altyapıdan yetiştirdiği sporcularla adından söz ettirmeye devam ediyor. Kulüp yetkilileri, milli takıma her seviyede sporcu ve teknik destek sağlama konusunda kararlılığını sürdürüyor.

Savate Dünya Şampiyonası, 5 gün boyunca farklı ülkelerden yüzlerce sporcunun katılımıyla gerçekleşecek. Türkiye adına mücadele edecek olan sporcular, teknik ve fiziksel açıdan üst düzey bir hazırlık sürecinden geçtiler.

Özellikle kadın sporcuların uluslararası arenada daha fazla yer alması, Türkiye’nin sportif gelişim vizyonu açısından da önemli bir kazanım olarak değerlendiriliyor. Savate branşındaki bu yükselişin, önümüzdeki dönemlerde olimpik düzeyde de temsil şansı doğurması bekleniyor.

Kaynak: Berkay Tozlu