ÖZEL HABER/Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü’nde “Halk Sağlığı Numuneleri ve Laboratuvar Entegrasyon Toplantısı” gerçekleştirildi. İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yunus Emre Bulut başkanlığında düzenlenen toplantıda, sağlık hizmetlerinin daha etkin yürütülmesine yönelik çalışmalar ele alındı.
İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen programa, ilgili birim yöneticileri ile birlikte sağlık alanında faaliyet gösteren firma temsilcileri katıldı. Toplantıda özellikle aile hekimliği numunelerinin otomatik entegrasyon sistemine dahil edilmesi ve ilçelerde yeni eklenen parametrelerin sisteme uyum süreci değerlendirildi.

Mevcut uygulamaların gözden geçirildiği toplantıda, laboratuvar hizmetlerinin daha hızlı ve verimli sunulmasına yönelik görüş alışverişinde bulunuldu. Katılımcılar, sistemlerin daha etkin kullanımı için yapılabilecek iyileştirmeleri ele aldı.
Toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yunus Emre Bulut,
“Sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırmak adına dijital entegrasyon süreçlerini önemsiyoruz. Laboratuvar hizmetlerinin daha hızlı ve etkin yürütülmesi için ilgili tüm birimlerimizle koordinasyon içerisinde çalışıyoruz. Vatandaşlarımıza sunulan hizmetin kalitesini artırmak en temel hedefimizdir” ifadelerini kullandı.





