ÖZEL HABER/ Çankırı’da eğitim alanında yürütülen “Öğretmenle Başlayan Hikâye” projesi kapsamında düzenlenen öğretmen buluşmalarının dördüncüsü gerçekleştirildi. Valilik himayesinde, İl Millî Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi koordinasyonunda sürdürülen proje kapsamında bu kez Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan eğitim yöneticileriyle bir araya geldi.

Taşmescit Darül Hadis Salonu’nda gerçekleştirilen programa Çankırı Valisi Hüseyin Çakırtaş, İl Millî Eğitim Müdürü Ayhan Işık, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve Çankırı merkezde görev yapan okul yöneticileri katıldı.

Programın ana gündemini eğitim kurumlarının yönetimi, yöneticilik anlayışı ve eğitimde liderlik oluşturdu. Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, kent merkezindeki okullarda görev yapan yöneticilerle bir araya gelerek yöneticilik deneyimleri ve eğitim kurumlarının yönetim süreçlerine ilişkin bilgi ve tecrübelerini paylaştı.

Eğitim yöneticilerinin okul ortamındaki rolüne de değinen Arıcan, etkili yöneticilik anlayışının eğitim süreçleri üzerindeki yansımaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Programda okul yöneticilerinin karşılaştıkları çeşitli süreçler, yönetim sorumlulukları ve eğitim kurumlarında liderlik yaklaşımının önemi ele alındı.

“Öğretmenle Başlayan Hikâye” projesiyle farklı alanlarda deneyim sahibi isimlerin eğitim camiasıyla buluşturulması ve öğretmenler ile eğitim yöneticilerinin mesleki gelişimlerine katkı sunulması hedefleniyor. Proje kapsamında gerçekleştirilen buluşmalar, eğitim alanında görev yapan isimlerin bilgi ve tecrübelerini paylaşabilecekleri bir ortam oluşturuyor.

Dördüncü buluşmada özellikle okul yönetimi ve eğitimde liderlik başlıklarının öne çıkması dikkat çekti. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın katılımıyla gerçekleştirilen programda, eğitim yöneticilerinin kurum içerisindeki sorumlulukları ve etkili yönetim süreçleri üzerine karşılıklı değerlendirmeler yapıldı.

Program, eğitim yöneticilerinin deneyim paylaşımı ve farklı bakış açıları üzerinden gerçekleştirilen değerlendirmelerin ardından sona erdi. “Öğretmenle Başlayan Hikâye” projesi kapsamında düzenlenen buluşmaların, eğitim camiasındaki bilgi ve tecrübe paylaşımını sürdürmesi planlanıyor.

Çankırı’da Üniversite-Sanayi Buluşması: Yeni Projeler Gündemde!
Çankırı’da Üniversite-Sanayi Buluşması: Yeni Projeler Gündemde!
İçeriği Görüntüle

Kaynak: Selenay Ünlü