Törenler, başta Rektör Prof. Dr. Harun Çiftçi olmak üzere Rektör Yardımcıları, dekanlar, yüksekokul müdürler, akademik ve idari kadrolar öğrenciler ve ailelerin katılımıyla devam etti.

ÇAKÜ 2023-2024 Mezuniyet Töreni’nin ikinci gününde İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Çerkeş Meslek Yüksekokulu, Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu ve Kurşunlu Meslek Yüksekokulu öğrencileri; üçüncü gününde ise Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fen Fakültesi, Orman Fakültesi, Eldivan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Şabanözü Meslek Yüksekokulu ve Meslek Yüksekokulu öğrencileri mezuniyet heyecanı yaşadılar. Bir Yudum Anadolu Efsanesi ekibinin geleneksel halk oyunları gösterisiyle başlayan törenler, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizin kortej yürüyüşünün ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla devam etti. Fakülte ve meslek yüksekokullarından dereceyle mezun olan öğrencilere başarı belgeleri Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Odabaş, Prof. Dr. İbrahim Çiftçi ve Prof. Dr. Yavuz Demirel tarafından takdim edildi.

Ilgaz’da İlginç Anlar: Oluktan Su içmeye Çalışan Leylek Yavrusunun imtihanı! Ilgaz’da İlginç Anlar: Oluktan Su içmeye Çalışan Leylek Yavrusunun imtihanı!

Mezuniyet Töreni’nde kürsüyü teşrif eden Rektör Çiftçi, 2023-2024 Mezuniyet Töreni’nin hayırlara vesile olmasını temenni ederek öğrencilerin ÇAKÜ’de millete, ülkeye, dünyaya hizmet etmek için eğitim aldıklarını, gittikleri her yere ÇAKÜ’den aldıkları eğitimle katkı sağlayacaklarını söyledi. ÇAKÜ mezunlarının Türk-İslam medeniyetinin birer neferi olacağını ifade eden Rektör Çiftçi; “Bu medeniyet, âdilâne bir yönetim anlayışıyla asırlardır dünyaya hüküm sürdü. Siz, günümüzde hâlâ o adil sistemi arayanlar için umut ışığısınız.” dedi. Teknoloji ve bilim gelişse de entelektüel açıdan yeni fikirler ortaya çıksa da insanlığın, dünyanın sınıfta kaldığını belirten Rektör Çiftçi, İsrail’in Gazze’deki zulmüne değindi. Rektör Çiftçi, dünyanın henüz beklenen tekamüle erişemediğini söyleyerek bizim medeniyetimize, gençlerin fikirlerine ve güzel işlerine ihtiyacı olduğunu ifade etti. Devamında “Mazlumlara zulmedenleri tel’in ediyoruz.” diyen Rektör Çiftçi, kendilerine düşen sorumluluğa vurgu yaptı.

Rektör Çiftçi, kendini geliştiren, yetiştiren ve kendisine emanet edilen bilgiyle yeni bilgiler üreten gençlere ihtiyaçlarının olduğunu belirterek ÇAKÜ’deki millî ve adil duruşlarını gittikleri her yerde göstereceklerine inancının tam olduğunu söyledi. ÇAKÜ olarak sadece bir coğrafyaya hitap etmediklerini ifade eden Rektör Çiftçi; Orta Asya’dan Balkanlara, Kafkasya’dan Orta Doğu’ya kadar geniş bir etki alanlarının olduğunun altını çizdi. Birçok ülkeden mezunlarının olduğuna değinen Rektör Çiftçi, ÇAKÜ’nün uluslararasılık misyonuna dikkat çekti. ÇAKÜ’deki birçok bölümün fiziksel altyapısı, laboratuvar ve ekipmanlarının yanı sıra akreditasyon süreçlerinin de başladığını aktaran Rektör Çiftçi, dönem sonu itibarıyla her birinin akredite olacağını müjdeledi.

ÇAKÜ’de mezuniyet heyecanı yaşayan gençlerin ailelerine de hitap eden Rektör Çiftçi, hayatın birçok güzel anı olduğunu ve bu güzel anlardan birine şahit olduklarını söyledi. Rektör Çiftçi, devamında emek ve gayret sarf ettikleri çocuklarının diplomalarını alarak vatana, millete hayırlı hizmetlerde bulunacaklarını ve en büyük mutluluklarının da bu olacağını sözlerine ekledi. Öğrencilerimizin yetişip bugüne gelmelerinde emeği geçen ailelere teşekkür eden Rektör Çiftçi, ÇAKÜlü akademisyenlere de seslendi. Her güzel işin temelinde onların imzası olduğunu ifade ederek gelecekteki bütün güzel işlerin sürdürülebilir bir şekilde uygulanmasında onların gayretlerinin olduğunu belirtti. Geleceği inşa edecek gençler yetiştirmenin gurur ve mutluluk verdiğini söyleyen Rektör Çiftçi, “İstiklal Yolu’ndan istikbale nice gençler göndermeyi ümit ediyoruz.” diyerek mezuniyet sevinci yaşayan öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik etti.

Kaynak: Haber Bülteni