Çankırı Karatekin Üniversitesi Grafik ve Tasarım Topluluğu, tasarımcı adaylarının mesleki gelişimlerine katkı sunmak amacıyla “Markapala Anlatıyor: İsmi Markaya Dönüştürmek” başlıklı önemli bir etkinliğe imza attı. 27 Kasım 2025 Perşembe günü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mavi Salon’da gerçekleştirilen etkinlik, öğrenciler ve akademisyenler tarafından yoğun ilgiyle takip edildi. Programa; Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersoy Ulusoy, Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rasim Sarıkaya ile çok sayıda akademik personel ve öğrenci katılım gösterdi.
Etkinliğin konuşmacı konuğu olan deneyimli Grafik Tasarımcı Necdet Kara, markalaşma sürecinin temel aşamalarını örneklerle anlatarak genç tasarımcılara yol gösterdi. Kara, bir ismi markaya dönüştürmenin yalnızca estetik bir süreçten ibaret olmadığını, bunun arka planında strateji, hedef kitle analizi ve güçlü bir hikâye kurgusu bulunduğunu vurguladı. Kariyerinden kesitler sunan Kara, katılımcılara hem yaratıcı düşünme teknikleri hem de profesyonel markalaşma sürecine ilişkin dikkat çeken ipuçları paylaştı.

Etkinlik sonrası değerlendirmede bulunan Grafik Tasarım Topluluğu Başkanı Hatice Esra Bulut, gerçekleştirilen buluşmanın hem motive edici hem de ilham verici olduğunu ifade etti. Bulut, “Etkinliğimize destek veren yöneticilerimize ve tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Necdet Kara'nın paylaştığı deneyimler, tasarım alanında kariyer hedefleyen bizler için büyük önem taşıyor. Son derece verimli ve keyifli bir sohbet toplantısı oldu. Emeği geçen herkese minnettarım.” ifadelerini kullandı.
Öğrencilerin marka tasarımı konusunda yeni bakış açıları kazandığı etkinlik, üniversitenin yaratıcı alanlardaki çalışmalarına değerli bir katkı sağlamış oldu.






