Kırıkkale’de bulunan bir mühimmat depolama ve imha tesisinde meydana gelen patlama, iki kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Hayatını kaybedenlerden birinin Çankırı nüfusuna kayıtlı Emekli Astsubay Kıdemli Başçavuş Turan Göl olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre olay, 23 Haziran 2026 Salı günü Kırıkkale’de faaliyet gösteren özel bir mühimmat fabrikasının imha alanında meydana geldi. Patlama sonucu Emekli Astsubay Kıdemli Başçavuş ve Patlayıcı Madde Uzmanı olarak görev yapan Turan Göl ile sivil tapa uzmanı İdris Tayyip Duruş yaşamını yitirdi. Olayda ayrıca bir kişinin de yaralandığı bildirildi.

Çankırı’nın Kızılırmak ilçesine bağlı Aşağı Alagöz köyü nüfusuna kayıtlı olan 48 yaşındaki Turan Göl’ün vefat haberi, ailesi, yakınları ve hemşehrileri arasında derin üzüntüye neden oldu. Uzun yıllar Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev yaptıktan sonra emekliye ayrılan Göl’ün, özel bir firma bünyesinde patlayıcı madde uzmanı olarak çalışmaya devam ettiği öğrenildi.

Ahşap Ev Yangını: Büyük Hasar Oluştu!
Ahşap Ev Yangını: Büyük Hasar Oluştu!
İçeriği Görüntüle

Patlamada hayatını kaybeden diğer isim olan 30 yaşındaki İdris Tayyip Duruş’un ise Nevşehir’in Acıgöl ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu ve evli, bir çocuk babası olduğu belirtildi.

Kırıkkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Bedesten Depolama ve İmha Tesisi’nde meydana gelen patlama sonucu iki kişinin hayatını kaybettiği, bir kişinin de yaralandığı bildirildi. Olayın nedenine ilişkin inceleme ve soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

Hayatını kaybeden Turan Göl’ün cenazesi, 24 Haziran 2026 Çarşamba günü Çankırı Belediyesi Gasilhanesi’nde gerçekleştirilen işlemlerin ardından Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası son yolculuğuna uğurlanacak. Göl’ün naaşı, düzenlenecek törenin ardından Uluyazı Aile Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Kırıkkale’de yaşanan patlamada hayatını kaybeden Turan Göl ve İdris Tayyip Duruş’a Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Kaynak: Haber Merkezi