Çankırı Belediyesi Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi tarafından organize edilen “Kadın Emeği” yıl sonu sergisi, el emeği ürünleriyle ziyaretçilerden tam not aldı. Kursiyerlerin yıl boyunca edindiği bilgi ve becerilerle hazırladığı eserler, hem sanatsal hem de kültürel açıdan büyük ilgi gördü.
20 farklı branşta eğitim alan yaklaşık bin kadın kursiyer, sekiz ay boyunca ürettikleri ürünleri sergide sergileme fırsatı buldu. Yöresel kıyafetlerden geri dönüşüm malzemeleriyle yapılan ürünlere kadar geniş bir yelpazede hazırlanan eserler, kadın emeğinin çeşitliliğini ve değerini ortaya koydu.
Sergi açılışında konuşan Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, kadınların toplumsal üretime katkısına dikkat çekerek, “Yerli ve milli üretim konusunda kadınlara güvenmeliyiz. Kursiyerlerimiz, bilgi, beceri ve emekleriyle bize her zaman ilham veriyor,” dedi. Esen, kadınların geleneksel işleme tekniklerini yeniden canlandırarak geçmişi günümüze taşıdığını belirtti.
Kadınların geri dönüştürülebilir malzemelerle oluşturdukları çevre dostu ürünlerin de dikkat çektiğini belirten Esen, “Kadınlarımız yalnızca üretmekle kalmıyor, aynı zamanda çevreye ve topluma duyarlı bireyler olarak fark yaratıyorlar,” ifadelerini kullandı.
Programda kısa bir konuşma yapan AK Parti Çankırı Milletvekili Pelin Yılık ise kadınların dönüştürücü gücünü birçok alanda tecrübe ettiklerini ifade ederek, “Bu tür organizasyonlar, sadece kadın emeğini değil aynı zamanda Çankırı’nın kültürel mirasını da yaşatıyor. Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,” dedi.
Çankırılı kadınların el emeği göz nuru ürünlerinin sergilendiği Kadın Emeği Sergisi, 28 Mayıs Çarşamba günü saat 19.00’a kadar halkın ziyaretine açık olacak.