Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde meydana gelen olayda, haber takibi için olay yerine giden muhabir Tayyar Öztoprak, iki kişinin saldırısına uğrayarak yaralandı.
Olay, D100 Karayolu’nun Karamürsel ilçesi geçişinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bölgede bir kişinin hayatını kaybettiği yönündeki haber üzerine muhabir Tayyar Öztoprak, görevini yapmak ve olayla ilgili bilgi edinmek amacıyla bölgeye gitti.
Olay yerinde gelişmeleri anlamaya ve haber takibi yapmaya çalışan Öztoprak, bu sırada henüz kimlikleri belirlenemeyen iki kişinin saldırısına uğradı. İddiaya göre iki şahıs, muhabire yumruklarla saldırdı.
Saldırının ardından olay yerinde kısa süreli hareketlilik yaşanırken, saldırıyı gerçekleştiren iki kişi bölgeden uzaklaşarak kaçtı. Saldırı nedeniyle yüzünden yaralanan Tayyar Öztoprak’ın yüzünün kanlar içinde kaldığı öğrenildi.
Haber takibi sırasında saldırıya uğrayan muhabir, kendisine saldıran iki kişiden şikayetçi oldu. Olayla ilgili inceleme başlatıldığı öğrenildi.

Haber takibi sırasında saldırıya uğradı
Yaşanan olay, görevini yapmak amacıyla olay yerinde bulunan basın mensuplarının karşılaşabildiği riskleri bir kez daha gündeme getirdi. Muhabirlerin, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla olay yerlerinde haber takibi yaparken zaman zaman saldırı ve tehditlerle karşı karşıya kalabildiği biliniyor.
Karamürsel’de yaşanan olayda da muhabir Tayyar Öztoprak, bir kişinin hayatını kaybettiği yönündeki gelişmeyi takip etmek amacıyla gittiği D100 Karayolu’nda saldırıya uğradı.
Saldırının ardından olay yerinden kaçan iki kişinin kimliklerinin belirlenmesi ve olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için çalışma başlatıldı.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.



