ÖZEL HABER/ Çankırı Haber.net ekranlarında her salı canlı olarak yayınlanan “Gündem Spor” programının bu haftaki konuğu Çankırı Futbol Kulübü yöneticisi Av. Muhammed Yavuz İnci oldu. İnci, Ladikspor ile oynanan karşılaşmada yaşananlara ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Maçın ilk yarısının 1-1 sona erdiğini hatırlatan İnci, karşılaşmayı tribünde taraftarlarla birlikte izlediğini belirterek, devre arasında yaşanan bir olayın gerginliği artırdığını ifade etti. İnci, rakip takım yedek kulübesinden bir kişinin tribünlere gelerek Çankırı FK taraftarına yönelik ağır ithamlarda bulunduğunu söyledi.

Yaşananlara kayıtsız kalmadığını dile getiren İnci, yöneticilik kimliğinin yanı sıra bir taraftar refleksiyle hareket ettiğini belirtti. Tribünlerde küfür olgusunun Türkiye futbolunun genel bir sorunu olduğunu vurgulayan İnci, bu durumun yalnızca Çankırı FK taraftarına mal edilmesini doğru bulmadığını ifade etti.
Söz konusu kişinin daha sonra Ladikspor Teknik Direktörü Eyüp Narşap olduğunun öğrenildiğini söyleyen İnci, bir teknik direktörün bu şekilde tek başına tribünlere gelmesinin doğru olmadığını dile getirdi. İnci, bu davranışın iyi niyetli olmadığını ve gerilimi tırmandırdığını savundu.
Açıklamalarında saha içindeki bazı futbolcuların tutumlarına da değinen İnci, bazı Ladikspor oyuncularının Çankırı FK yedek kulübesi ve yöneticilerine yönelik hareketlerinin tasvip edilemez olduğunu söyledi. Bu tür davranışların provokasyon amaçlı olduğunu öne süren İnci, “Bizi sahada yenemeyeceklerini bildikleri için saha dışı yöntemlere başvurdular” ifadelerini kullandı.
Program boyunca Çankırı FK’nın duruşuna ve futbol anlayışına vurgu yapan İnci’nin açıklamaları, spor kamuoyunda yankı uyandırdı.





