Çankırı'da Olumsuz Hava Koşulları Bal Üretimini Azalttı Çankırı'da Olumsuz Hava Koşulları Bal Üretimini Azalttı

ÖZEL HABER/05 Haziran (dün) saat 14.00 sularında meydana gelen yangıla çok sayıda itfaiye ekibi, jandarma ve köylüler müdahale etti.
Yoğun çalışmanın ardından arazi ancak söndürüldü. Yangının söndürülmesiyle birlikte hasarın büyüklüğü meydana çıktı. Germece köyü sakinlerinden Ali Osman Akdiken’e ait olduğu öğrenilen arazinin büyük hasar meydana geldi.

Whatsapp Image 2024 06 06 At 14.38.46                      Whatsapp Image 2024 06 06 At 14.38.03 

Alınan bilgiye göre 100 dönüm arazinin sebebi bilinmeyen nedenlerden dolayı yandığı öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Germece Köyü Muhtarı Cemal Çelik yaşananları www.cankiri haber.net ‘e anlattı.
Muhtar Cemal Çelik, “Dün köyümüz arazileri içerisinde bulunan Germece Köyü İstasyon Mevkii dediğimiz bölgede Ali Osman Akdiken adına kayıtlı olan arazi nedeni bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıkmış. Çankırı’dan itfaiye ekiplerine haber verdik. Çankırı İtfaiyesi müdahale etti. Jandarma ekipleri geldi. Greyderler geldi ve müdahale ettiler. Kalabalıktık. Köylü geldi traktörler müdahale ettiler. Topluca edilen müdahaleler sonucunda söndürdük. Tarlada ki mahsul yandı. Yüz dönüm yer gitti. Hiçbir şey kalmadı tarlada. Tarım sigortası varmış iyi ki. Çevrede herhangi bir tarla ya da bir yer zarar görmeden söndürüldü. Çabuk müdahale ettiğimiz için kurtardık.” Dedi.

Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin çok hızlı olay yeriine ulaştıklarını ve rken müdahalelerinin çevrede bulunan her hangi bir tarlaya sıçramadan yangının söndürüldüğü söyleyen Cemal Çelik, “Anında yetiştiler. Allah razı olsun. Tüm devlet kurumlarımıza ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Olay yerine Alay komutanı dahi gelerek incelemede bulundu. Çankırı Valimiz M. Fırat Taolar bey arayarak bilgi aldı. Geçmiş olsun dileklerini ileterek köyümüzün ve tarlası yanan arkadaşımızın yanında olduğu söyledi.” Şeklinde konuştu.

Kaynak: Burak Kaya