Kocaeli’nin Gebze ilçesinde meydana gelen bina çökmesinde Bilir ailesinden dört kişi yaşamını yitirdi. Mevlana Mahallesi Issıkgöl Caddesi’nde sabah saatlerinde altında eczane bulunan beş katlı bina henüz belirlenemeyen bir nedenle çöktü. Enkaz altında kalan 5 kişilik Bilir ailesini kurtarmak için ekipler seferber oldu.

Ekiplerin yoğun çalışmaları sonucunda 12 yaşındaki Muhammed Emir ve 14 yaşındaki Nisa Bilir’in cansız bedenlerine ulaşıldı. Ailenin büyük kızı 18 yaşındaki Dilara Bilir ise enkaz altından sağ olarak çıkarıldı. Arama kurtarma çalışmalarının 19’uncu saatinde baba Levent Bilir’in, kısa süre sonra da anne Emine Bilir’in cansız bedenleri bulundu.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, olay yerinde yaptığı açıklamada, “Maalesef anne ve babanın da cansız bedenlerine ulaşıldı. Ailenin dört ferdi vefat etti, sadece Dilara kızımız sağ olarak kurtarıldı” dedi. Aktaş, bölgede 12 binanın tedbir amaçlı tahliye edildiğini, 45 ailenin güvenli alanlara yerleştirildiğini belirtti.
Arama kurtarma çalışmalarında 913 personel, 161 araç ve 6 arama köpeği görev yaptı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.







