A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu üçüncü ve son maçında karşılaştığı Amerika Birleşik Devletleri’ni 3-2 mağlup etti. Kaliforniya eyaletinin Inglewood şehrinde oynanan mücadelede milliler, büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı.
Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf ABD oldu. Ev sahibi ekip, 3. dakikada Auston Trusty’nin golüyle 1-0 öne geçti. Türkiye ise kısa sürede oyuna ağırlığını koyarak 10. dakikada Arda Güler’in golüyle skoru eşitledi.
Baskısını artıran A Milli Takım, 31. dakikada Orkun Kökçü’nün kaydettiği golle 2-1 öne geçti ve ilk yarıyı üstün tamamladı.
İkinci yarıda ABD beraberlik için ataklarını sıklaştırdı. 49. dakikada Sebastian Berhalter’in attığı golle skor 2-2’ye geldi. Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında iki takım da galibiyet için önemli fırsatlar yakaladı.

ABD’nin geliştirdiği ataklarda kaleci Uğurcan Çakır önemli kurtarışlara imza atarken, Türkiye son bölümde baskısını artırdı. Mücadelenin uzatma dakikalarında sahneye çıkan milli futbolcular, galibiyet golünü buldu.
90+8. dakikada Arda Güler’in pasıyla gelişen atakta Salih Özcan’ın ortasında Can Uzun’un içeri çevirdiği topu Kaan Ayhan ağlara gönderdi. Bu golle A Milli Takım sahadan 3-2 galip ayrıldı.
Türkiye’nin gollerini Arda Güler, Orkun Kökçü ve Kaan Ayhan kaydederken, ABD’nin golleri Trusty ve Berhalter’den geldi.
Karşılaşmayı Mustapha Ghorbal yönetirken, mücadelede Sebastian Berhalter sarı kart gördü.
Teknik direktör Vincenzo Montella yönetimindeki A Milli Takım, mücadele boyunca ortaya koyduğu performans ve son dakikada gelen golle önemli bir galibiyete imza attı.





