Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan “Ev Sahibi Türkiye” kampanyası kapsamında Karabük’e 1.500 yeni konut inşa edilecek. Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, proje tanıtım toplantısında, kente kazandırılacak konutların vatandaşların barınma ihtiyacını karşılamada önemli bir adım olacağını söyledi.

Kırıkkale’de İki Araç Çarpıştı, Bir Yaralı Var
Kırıkkale’de İki Araç Çarpıştı, Bir Yaralı Var
İçeriği Görüntüle

Proje, Türkiye genelinde 81 ilde TOKİ tarafından hayata geçirilecek ve toplamda 500 bin konut üretilecek. Kampanyada “Ev Sahibi Türkiye” sloganı kullanılırken, konutlar yüzde 10 peşinat ve 240 aya varan vade seçenekleriyle satışa sunulacak.

Karabük’e yapılacak 1+1 ve 2+1 nitelikli konutlar, özellikle dar gelirli vatandaşlar için büyük bir fırsat niteliğinde. Başkan Çetinkaya, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlatılan bu büyük proje, Karabük’te sosyal konut hamlesinin yeni bir dönüm noktası olacak. Amacımız, her vatandaşımızın uygun koşullarda ev sahibi olabilmesi” dedi.

Proje, şehirdeki konut ve kira fiyatlarının dengelenmesine de katkı sağlayacak. Karabük’te sosyal konut hamlesinin genişlemesiyle, vatandaşlar hem modern yaşam alanlarına kavuşacak hem de ekonomik olarak rahatlayacak.

Yetkililer, projenin detaylarına ilişkin bilgilerin önümüzdeki günlerde açıklanacağını bildirdi. Karabük halkı, konutların başvuru ve satış süreci hakkında merakla bekleyişini sürdürüyor. Bu hamle, şehirde sosyal konut alanında önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı