ÇANDER, Ankara Çankırılılar Federasyonu Kurulumu İçin Başvuruda Bulundu ÇANDER, Ankara Çankırılılar Federasyonu Kurulumu İçin Başvuruda Bulundu

ÖZELHABER/ Çankırı Çocuk Oyunları Festivali’nde çocukların eğlencesini ve neşesini beraberinde paylaşan İl Milli Eğitim ve İl Kültür ve Turizm kurum müdürleri yaşadıkları güzel anlara dair duyguları paylaştılar.
Geleneksel Çocuk Oyunları Festivali’nde çocuklarla beraber eğlenerek ve onların heyecanını beraber yaşayan, Çankırı Milli Eğitim İl Müdürü Muharrem Öztürk ve Çankırı Kültür ve Turizm İl Müdürü Muharrem Ovacıklı düzenlenen çocuk oyunları festivali hakkında açıklamalarda bulundular.

Hayatı kavramada oyunların büyük bir rol oynadığını ifade eden Çankırı Milli Eğitim İl Müdürü Muharrem Öztürk, “Ben hayata bir oyun olarak bakıyorum. Geçmişten geleceğe derken her oyunun altında çocukların kazandığı birçok değer olduğuna inanıyorum. Oyun cağındaki çocukların hayatı kavramalarında en önemli kavramlardan bir tanesi oyundur çocukluğunda oyun kurmayı öğrenebilirse büyüdüğünde de kendisi açısından hayata tutunması açısından birçok kazanımı elde etmiş olur.” Dedi.
Yapılan etkinliklerde geçmiş ve gelecek arasında bir köprü kurulduğunu söyleyen Çankırı Kültür ve Turizm İl Müdürü Muharrem Ovacıklı, “Bugün hem geçmişi yaşadık çocukluğumuzda oynadığımız oyunları gördük gelecekle geçmiş arasına bir körü kurmuş olduk böyle güzel bir organizasyonla geçmişte oynanan oyunları hem eğlenerek hem öğrenerek oynamak çok hoşumuza gitti çok iyi bir organizasyon.” dedi.

Kaynak: Berkay Tozlu