Çankırı’da 18 Mayıs Müzeler Günü kapsamında düzenlenen etkinlikler çerçevesinde, kültürel mirası yansıtan eserlerin yer aldığı özel bir sergi vatandaşların ziyaretine açıldı. Çankırı Müzesi’nde gerçekleştirilen sergide, geçmişten günümüze uzanan sanat anlayışını yansıtan çok sayıda çalışma yer aldı.

Sergide, müzede bulunan tarihi eserlerden ilham alınarak hazırlanan çizimler, seramik çalışmaları ve farklı el sanatları ürünleri ziyaretçilerin ilgisine sunuldu. Özellikle öğrenciler tarafından hazırlanan desen çalışmaları ve el emeği ürünler büyük beğeni topladı.

Atatürk Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Şirin Zerey Koç, sergiye ilişkin yaptığı açıklamada, öğrencilerle birlikte iki yıldır düzenli olarak bu etkinliğe katıldıklarını belirtti. Koç, “Öğrencilerimizle birlikte çalışmalarımızı atölye ortamında tamamladık. Dileyen öğrenciler karakalem, dileyenler pastel boya ile çalıştı. Toplamda 22 eserimiz var. Bu çalışmalar müzedeki arkeoloji bölümünden ilham alınarak hazırlandı” ifadelerini kullandı.

Sergide yer alan çalışmalara ilişkin bilgi veren Iğdır Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Elçin Telli ise 24 farklı seramik eserle etkinliğe katıldığını söyledi. Telli, eserlerin iki kez fırınlandığını ve 940 derecede pişirildiğini belirterek, sergide Küçük Ağrı Dağı, Büyük Ağrı Dağı ve İnandık Vazosu gibi temaların işlendiğini ifade etti. Serginin yaklaşık bir ay boyunca ziyaretçilere açık olacağı kaydedildi.

Çankırı Müzesi Müdürü Demet Göçer Yıldız ise Müzeler Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerin yoğun ilgi gördüğünü belirterek, ziyaretçilerin memnuniyetinin kendilerini de mutlu ettiğini ifade etti.

Sergi, hem öğrencilerin hem de sanatçıların eserleriyle kültürel mirasın yaşatılmasına katkı sunarken, ziyaretçilerden de tam not aldı.

Çankırı’da Çocuk Oyuncular Büyük Beğeni Topladı
Çankırı’da Çocuk Oyuncular Büyük Beğeni Topladı
İçeriği Görüntüle

Kaynak: Haber Merkezi