Çankırı’da bu yıl düzenlenen TUZFEST’26, ikinci gününde de renkli görüntülere sahne oldu. Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nda gerçekleştirilen festival etkinliklerinde vatandaşlar ve protokol üyeleri bir araya gelirken, gün boyunca gerçekleştirilen gösteriler festivale hareketlilik kattı.

Festivalin ikinci gün programı mehteran gösterisiyle başladı. Park alanında toplanan vatandaşlar ve protokol üyeleri, mehteran ekibinin marşları eşliğinde karşılandı. Programın devamında Polis Özel Harekât Timleri tarafından gerçekleştirilen gösteriler vatandaşların ilgisini çekti.

Yerde başlayan festival coşkusu kısa süre sonra gökyüzüne taşındı. Jandarma Çelik Kanatlar ekibinin gerçekleştirdiği gösteri uçuşu, Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nda bulunan vatandaşların ilgiyle takip ettiği etkinlikler arasında yer aldı.

Çelik Kanatlar’dan “Üzüm Salkımı” gösterisi

TUZFEST’26 kapsamında gerçekleştirilen gösteri uçuşunda Jandarma Çelik Kanatlar ekibi, çeşitli hava manevralarıyla izleyenlere farklı bir gösteri sundu.

Helikopter eşliğinde gerçekleştirilen “Üzüm Salkımı” gösterisi ise programın dikkat çeken bölümlerinden biri oldu. Gösteri sırasında askeri akrobasi hareketleri gerçekleştirilirken, halat kullanılarak yapılan manevra ve inişler de vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Gökyüzündeki gösterinin en dikkat çekici anlarından biri ise Türk bayrağının açılması oldu. Gösteri ekibinin havada açtığı ay yıldızlı Türk bayrağı, festival alanını dolduran vatandaşlardan alkış aldı.

Festival alanında yoğun ilgi

TUZFEST’26’nın ikinci gününde Recep Tayyip Erdoğan Parkı, farklı etkinlikleri izlemek isteyen vatandaşların buluşma noktası oldu. Mehteran gösterisi, Polis Özel Harekât Timlerinin etkinliği ve Jandarma Çelik Kanatlar ekibinin hava gösterisi, festival programına renk kattı.

Başkan Esen’den TUZFEST’26 Mesajı: “Milli Birlik ve Milli Gurur”
Başkan Esen’den TUZFEST’26 Mesajı: “Milli Birlik ve Milli Gurur”
İçeriği Görüntüle

Özellikle Çelik Kanatlar tarafından gerçekleştirilen gösteriler sırasında vatandaşların dikkatini gökyüzüne çevirmesi, festival alanında renkli görüntüler oluşturdu. Helikopterle gerçekleştirilen manevralar ve “Üzüm Salkımı” gösterisi, programın akılda kalan bölümleri arasında yer aldı.

Ay yıldızlı Türk bayrağının gökyüzünde açılmasıyla birlikte festival alanında coşku yeniden yükselirken, gösteri vatandaşların alkışlarıyla karşılandı.

Çankırı’da düzenlenen TUZFEST’26, kültürel ve sosyal etkinliklerin yanı sıra farklı gösterilerle de vatandaşlara çeşitli programlar sunmaya devam ediyor. Festivalin ikinci gününde gerçekleştirilen mehteran, özel harekât ve hava gösterileri, etkinliklerin renkli anlarından biri olarak öne çıktı.

Kaynak: Haber merkezi