Kızılırmak’ın En Yüksek LGS Puanını Alan Hüseyin Enes Buğday’ı Kaymakam Çitil Tebrik Etti Kızılırmak’ın En Yüksek LGS Puanını Alan Hüseyin Enes Buğday’ı Kaymakam Çitil Tebrik Etti

Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince devam eden planlı çalışmalar 27 Mayıs Pazartesi günü 06:00’da operasyona dönüştürüldü. Tutuklanan şahıslar, geniş güvenlik önleminin ardından cezaevine gönderildi.
Çankırı merkezli toplam 9 ilde Ankara, İstanbul, Rize, Kastamonu, Kırıkkale, Çorum, Düzce ve Sakarya’da “Çıkar amaçlı silahlı organize suç örgütü kurmak, uyuşturucu madde imal ve ticareti ile silah kaçakçılığı” yapmak suçlarından 105 adres ve 122 şahsa yönelik eş zamanlı yapılan Özel Harekat Destekli operasyon kapsamında 110 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı. 120 şahsında konu ile ilgili bilgi sahibi olarak beyanı alındı. 31 Mayıs Cuma günü Adli makamlara intikal ettirilen şahıslardan 32’si tutuklandı, 10’u adli kontrol şartıyla 8’i savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Tutuklanan şahıslar, geniş güvenlik önleminin ardından cezaevine gönderildi.
Çankırı’da bugüne kadar yapılan en büyük operasyon olduğu öğrenilen Mahzen-49” operasyonu kapsamında 26 ruhsatsız tabanca, 27 ruhsatsız tüfek, 6 kurusıkı, 25 tabanca şarjörü, farklı çaplarda 4391 fişek, 106 bıçak, 15 jop ve sopa, 5 muşta, 14 tarihi eser niteliğinde parça, 529 sentetik ecza hapı, 18 gr. esrar ile kullanımlık kokain ve metamfetamin maddesi, 98 gr. bonzai ile 344 bin TL suçtan elde edildiği değerlendirilen para ve 458 yazılı senet ele geçirildi.

Kaynak: Haber Bülteni