ÖZELHABER/ Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan çocuk oyunları festivali kapsamında çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine katkı sağlamak, onları sosyal medyadan uzaklaştırmak, arkadaşlarıyla oyunlar oynamasını teşvik etmek üzere okullar arası "yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca ve kaleli yakan top" oyunları oynatıldı.
Oyun oynayan çocuklardan Hasan Hüseyin www.çankırıhaber.net ‘e çim sahada oyun oynamanın verdiği mutluluktan bahsetti, “Şuan biz kaleli yakar top oyununu oynuyoruz bugün burada bir sürü oyun var bütün oyunlar çok güzel ve eğlenceli şu an oynadığımız oyun sekizli takımlar halinde dört kız, dört erkek olarak oynuyoruz. Oyuna hangi takımın başlayacağını seçmek için yazı tura yapıyoruz kaleciler topla ortadaki oyuncuları vurmaya çalışır, ortadaki oyuncular da vurulmamaya çalışıyorlar. Bir vurucu topu attıktan sonra diğer vurucu da tekrar atar ve böyle devam ediyor. 
Ortadaki oyunculardan biri topu havada iken hiç yere değmeden tutabilirse bir can kazanır. Oyuncunun kaç canı varsa o kadar vurulma hakkı oluyor.
Ortada hiç oyuncu kalmayana kadar oyun bu şekilde sürer, ortada hiç oyuncu kalmayınca kenardaki gurup ortaya gelir ve oyun devam eder.” Şeklinde konuştu.


Bu oyunları çim saha da oynamak nasıl bir duygu?


Hasan Hüseyin, “Bu oyunları çim sahada oynamak çok güzel çimlerin üzerinde oynadığımız için çok daha rahat ve güvenli bir şekilde oynuyoruz. Burada arkadaşlarımla çok eğleniyorum, burayı hazırlayan herkese çok teşekkür ederim.” dedi.

Alva Köyü’nden Köy Hizmetlerinden Emekli Ahmet Yaman Vefat Etti Alva Köyü’nden Köy Hizmetlerinden Emekli Ahmet Yaman Vefat Etti

Kaynak: Berkay Tozlu