Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Sağlıklı Türkiye Yüzyılı" programı kapsamında ziyaret ettiği 64’üncü il olan Çankırı’da, Türkiye’nin sağlık alanındaki gelişmiş altyapısına ve yeni dönem hedeflerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İlk olarak Vali Mustafa Fırat Taşolar ile bir araya gelen Memişoğlu, kentte yürütülen sağlık yatırımlarını yerinde değerlendirerek projeler hakkında bilgi aldı.

Ziyaret kapsamında yaptığı açıklamada Türkiye’nin sağlık sisteminde büyük ilerlemeler kaydettiğini belirten Bakan Memişoğlu, özellikle yerli üretim tıbbi cihazların sağlık altyapısına entegre edilmesinin büyük bir başarı olduğuna dikkat çekti. Memişoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye artık kendi sağlık cihazlarını üretebilen, teknoloji geliştirebilen bir ülke konumuna geldi. Aselsan tarafından üretilen yeni nesil cihazlarımızı teslim almaya başladık. Sadece dün 30 röntgen cihazı sistemimize dahil edildi” ifadelerini kullandı.

Çankırı’da devam eden sağlık yatırımlarına özel olarak değinen Memişoğlu, yapımı süren 400 yataklı hastanenin 2026 yılında hizmete açılacağını açıkladı. Tam kapasiteyle faaliyete geçtiğinde yaklaşık 700 yataklı eğitim ve araştırma hastanesi niteliğinde hizmet verecek olan tesisin, kentin sağlık ihtiyacına büyük katkı sunacağı belirtildi. Ayrıca iki birinci basamak ve bir ikinci basamak sağlık tesisinin yapımının sürdüğü bilgisi paylaşıldı.

Bakan Memişoğlu, Kurşunlu'daki termal kaynakların sağlık turizmi için önemli bir potansiyel taşıdığını da dile getirerek bölgenin termal turizm merkezlerinden biri haline gelmesini hedeflediklerini söyledi. Kızlaryolu Barajı ile içme suyu kalitesinin yükselmesinin halk sağlığı açısından değerli olduğunu ifade eden Memişoğlu, koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine vurgu yaptı:
“Toplumumuzun sağlığını korumak, hastalık oluşmadan önlem almak önceliğimiz. Ancak ihtiyaç duyulduğunda da en gelişmiş altyapıyla en iyi hizmeti sunmanın gayreti içindeyiz.”

Rektör Karataş’tan Anlamlı Jest; “Zordu ama Bir O Kadar Değerliydi!”
Rektör Karataş’tan Anlamlı Jest; “Zordu ama Bir O Kadar Değerliydi!”
İçeriği Görüntüle

Kaynak: Haber Merkezi