Yeşilçam Sineması'nın usta isimlerinden Fatma Karanfil bir süredir Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesi'nde kanser tedavisi görüyordu. Uzun süredir yoğun bakımda tedavisi süren Fatma Karanfil, dün öğle saatlerinde hayatını kaybetti.

Bir dönemin efsane dizisi Aşk-ı Memnu'da canlandırdığı Şayeste karakteri ile hafızalara kazınan Fatma Karanfil'in cenazesi İstanbul Levent'te bulunan Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nden kaldırıldı. Usta oyuncunun cenazesi Feriköy Mezarlığı'na defnedildi.

Whatsapp Image 2024 06 05 At 18.26.24Film San Vakfı, bu acı haberin ardından yaptığı açıklamada "Türk Sinemasının ve Tiyatrosunun usta sanatçısı Fatma Karanfil'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz." ifalerini kullandı.

Ünal Canbey kimdir? Nerelidir, tutuklandı mı? Ünal Canbey kimdir? Nerelidir, tutuklandı mı?

Ünlü oyuncu Nebahat Çehre ise sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda "Değerli meslektaşım, sevgili Fatma Karanfil'i kaybettik. Işıklar içinde uyu Fatma. Çok üzgünüm çok..." ifadelerini kullandı.

Whatsapp Image 2024 06 05 At 18.26.34

Fatma Karanfil kimdir?

Yeşilçam Sineması'nın usta isimlerinden Fatma Karanfil, 3 Şubat 1952 yılında Eskişehir'de dünyaya geldi. Language and Culture Center'da eğitim alan usta oyuncu, 1968 yılında Ses Dergisi'nin düzenlediği yarışmada üçüncülük kazanarak sinemaya başladı.

Oyunculuk hayatına 1968 yılında "Kara Battal'ın Acısı" adlı filmle başlayan Karanfil, oyunculuk kariyeri boyunca "İki Aşk Arasında", "Paralı Askerler", "Üvey Ana", "Beşinci Boyut", "Aşk-ı Memnu" gibi çok sayıda projede yer aldı.

Kaynak: Haber Merkezi