Çankırı ilçeleri Nedir? ,  İşte Çankırı haritası Çankırı ilçeleri Nedir? , İşte Çankırı haritası

Alpsarı Göleti -diğer adıyla Sarı Gölü- Çankırı'nın en büyük göl alanıdır. Yaklaşık yaklaşık 227 bin metre karelik bir alana sahip olan Alpsarı Göleti, Çankırılılar tarafından oldukça tercih edilen bir yer. Ailesiyle birlikte keyif vakit geçirmek isteyen vatandaşlar bu eşsiz güzelliği sık sık ziyaret ediyor. 

Alpsarı Göleti'nin bulunduğu alanda tenis kortu, yapay çim saha, kondisyon aletleri, restoran, masa banklar, pergoleler, bisiklet ve yürüyüş yolları, voleybol ve basketbol sahaları bulunduğundan ailecek vakit geçirmek için son derece uygun bir yer.

Whatsapp Image 2024 06 03 At 20.21.34Öte yandan göletin üzerinde deniz bisikletleri ile gezi yapılabiliyor, bu nedenle Alpsarı Göleti özellikle çocuklar için daha ilgi çekici bir yer haline geliyor.

Alpsarı Göleti nerede, nasıl gidilir?

Korgun - Çankırı yolu üzerinde kalan ve Çankırı Merkez ilçesine 22 kilometre, Korgun ilçe merkezine ise 10 kilometre mesafede bulunan Alpsarı Göleti, 227 bin metre karelik bir alana sahiptir. Buraya kişisel araçlarınızla Çankırı Merkez ilçesinden yaklaşık 30, Korgun ilçesinden ise yaklaşık 15 dakikada ulaşabilirsiniz. Fakat alana araç girişleri için ücret alındığını da belirtmek gerekir.

Kaynak: Haber Merkezi