TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar: "Ayçiçeği üreticilerinin zorlu mücadelesi devam ediyor" TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar: "Ayçiçeği üreticilerinin zorlu mücadelesi devam ediyor"

Ücretli öğretmenler, girdikleri ders sayısı kadar maaş aldıkları bir sistemde çalışmaktadır. Buna göre maaşlar, haftalık verdikleri ders saatine göre değişiklik göstermektedir. 2024 yılında yapılan zamlarla birlikte ücretli öğremenlerin maaşları da güncellendi. Bu doğrultuda en düşük ücretli öğretmen maaşı asgari ücret olan 17 bin 2 Türk Lirasına denk gelirken, ortalam ücretli öğretmen maaşı 18 bin 700 Türk Lirası'dır.

Ücretli öğretmen maaşları ne kadar?

Ortalama ücretli öğretmen maaşları haftalık ders saatine göre belirlenmektedir. Buna göre 2024 yılında ortalama ücretli öğretmen maaşı 18 bin 700 Türk Lirası'dır. En düşün ücretli öğretmen maaşı 17 bin 2 Türk Lirası iken en yüksek ücretli öğretmen maaşı ise 26 bin Türk Lirasına kadar çıkabilmektedir. 

Ücretli öğretmenlerin gündüz eğitiminde aldığı brüt ek der ücreti 106 Lira 52 Kuruş'a yükselmiştir. Yüzde 15 gelir vergisi kesintisinden sonra ise net ek ders ücreti 90 Lira 54 Kuruş'a denk gelmektedir.

Ücretli öğretmenler, her ayın 1'i ila 15'i arasında maaş ödemesi almaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı çalışan ücretli öğretmenler ise her ayın 15'inde maaşlarını almaktadırlar. Ücretli öğretmenlerin girdikleri ders saati bir ayın sonunda hesaplanır ve bu hesaplamaya göre aylık olarak maaş ödemelerini alırlar.

Kaynak: Haber Merkezi