Niğde Valisi Cahit Çelik ve Ulukışla Kaymakam Vekili Yunus Köse, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yürütülen Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Projesi güzergâhında saha incelemelerinde bulundu. Bölge ulaşımında büyük kolaylık sağlayacak projeyi yerinde değerlendiren yetkililer, şantiyedeki çalışmalar hakkında teknik ekipten detaylı bilgi aldı.


Yaklaşık 130 kilometre uzunluğa sahip olan Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı, çift hatlı olarak inşa ediliyor. Karaman, Konya ve Niğde illerinden geçecek olan hat, Sudurağı, Ayrancı, Ereğli, Çakmak ve Ulukışla olmak üzere toplam altı istasyona sahip olacak. Projede hedeflenen maksimum işletme hızı ise saatte 200 kilometre olarak planlandı.

3 Mayıs Türkçülük Günü’nde Türk Dünyasının Gençleri Buluştu 3 Mayıs Türkçülük Günü’nde Türk Dünyasının Gençleri Buluştu

Niğde Valiliği tarafından yapılan açıklamada, hattın yalnızca yolcu taşımacılığı değil, aynı zamanda stratejik yük taşımacılığı açısından da büyük bir öneme sahip olduğu vurgulandı. Mersin Limanı, Yenice Lojistik Merkezi ve Adana-Gaziantep-Mersin organize sanayi bölgeleri gibi ekonomik merkezleri Anadolu içlerine entegre edecek olan hat, Türkiye'nin lojistik kapasitesini artırmayı hedefliyor.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte Karaman-Ulukışla arasındaki seyahat süresi yaklaşık 50 dakikaya düşecek. Şantiyelerde şu anda 580 personel görev alırken, tünel kazıları, köprü inşaatları, üstgeçitler, sanat yapıları ve istasyon altyapı çalışmaları eş zamanlı şekilde sürdürülüyor. T1 tünelinde nihai beton kaplama işlemleri tamamlanırken, T2 tünelinde kazı ve destekleme işlemleri devam ediyor. Ayrıca beton santralleri ve kiriş atölyelerinde üretim faaliyetleri aralıksız sürdürülüyor.

Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı'nın tamamlanmasıyla birlikte hem İç Anadolu hem de Çukurova Bölgesi arasında hızlı, güvenli ve konforlu ulaşım sağlanacak. Proje, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına da önemli katkılar sunacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı