Haliliye Belediyespor’un milli sporcusu Abdulsamet Ocakoğlu, Bulgaristan’da düzenlenen 46’ncı Dünya Paralimpik Bilek Güreşi Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza attı. 60 ülkeden 1.500 sporcunun katıldığı organizasyonda, Ocakoğlu açık sıklet sol kol kategorisinde mücadele ederek dünya ikincisi oldu.

Ulusal ve uluslararası arenada Türkiye ve Şanlıurfa’nın gururu olan Ocakoğlu, bu derecesiyle kariyerine önemli bir başarı daha ekledi. Daha önce 4 Avrupa şampiyonluğu ve 1 Dünya şampiyonluğu bulunan başarılı sporcu, şimdi toplamda 4 Avrupa birinciliği, 1 Dünya birinciliği ve 1 Dünya ikinciliği derecesiyle adını altın harflerle yazdırdı.

Çayırova Fatih Sultan Mehmet Parkı Yenileniyor: Yeni Sosyal Yaşam Alanı Geliyor
Çayırova Fatih Sultan Mehmet Parkı Yenileniyor: Yeni Sosyal Yaşam Alanı Geliyor
İçeriği Görüntüle

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, sporcuyu tebrik ederek, “Milli sporcumuz Abdulsamet Ocakoğlu’nun göstermiş olduğu bu büyük başarıdan dolayı kendisini yürekten kutluyorum. Haliliye olarak spora ve sporcuya verdiğimiz desteğin karşılığını böylesine önemli derecelerle almak bizleri son derece mutlu ediyor. Kendisiyle gurur duyuyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz,” dedi.

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü de, gençlerin spora kazandırılması ve uluslararası arenada temsil edilmesi amacıyla desteklerin süreceğini açıkladı. Ocakoğlu’nun başarısı, ilçedeki genç sporculara ilham kaynağı oldu ve Türkiye’nin paralimpik sporlardaki gücünü bir kez daha gösterdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı