ÖZEL HABER/Güneş gözlüğü, genellikle yaz aylarının gelişiyle birlikte en çok tercih edilen aksesuarlar listesinde baş sıralarda yer alıyor. Ağırlıklı olarak yaz aylarında kullanılan güneş gözlüklerinde en önemli husus gözlüğün tercih oluyor. Peki gözlük alırken sadece şekline ve duruşuna mı dikkat edilmeli? Güneş gözlüğü sadece yaz aylarında mı kullanmak daha doğru?
Gelin bunu işin uzmanına soralım. Çankırı’nın en çok tercih edilen gözlük satış mağazalarından biri olan Optik Park firması sahibi Hıfzullah Usta, güneş gözlüğü kullanımının sadece yaz aylarında değil her mevsim göz sağlığı için önemine dikkat çekti. Güneş gözlüğü tercihinde belirli standartlara uyulmaması göz sağlığında ciddi sorunlarla karşılaşılabileceğini vurguladı.

Whatsapp Image 2024 06 03 At 19.06.00

Çankırı’da 25 Temmuz’da Vefat Edenler Çankırı’da 25 Temmuz’da Vefat Edenler

Güneş Gözlüğü tercihinde dikkat edilmesi gerekenler:

1. Gözlük Dikey Bir Çizgiye Odaklanmalı
2. Sahte Güneş Gözlüğü Takmaktansa, Hiç Takmamak Daha İyidir!
3. Camlar Ultraviyole Işınlarını Bloke Etmeli
4. Işık Emilim Oranı Uygun Olmalı
5. Her Pahalı Gözlük, Kaliteli Demek Değildir
6. Gözlüğün Aynalı Veya Polarize Camlı Olması Ekstra Koruma Sağlamaz!
7. CE (Conformité Européene) Belgesi Olmalı

Güneş gözlüklerinin tercihi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Hıfzullah Usta, “Yüksek numaralı gözlük kullanıcıları yani devamlı gözlük kullananlar Ultraviyole özellikli camlar tercih etmelerini öneriyoruz.  

Güneş gözlüklerinde güneş yaz mevsimi olduğu için biraz daha talep arttı. Güneş gözlüklerinin kaliteli olmasında fayda var. Çünkü gözlüğü alınırken tezgahlardan değil, gözlükçülerden almakta fayda var.” Dedi.
 

Gözlükte cam kalitesinin önemine değinen Usta, “Daha çok zevk hassasiyetine göre tercih ediliyor. Ancak standartların dışında kalitesi gözlük kullanmak göz sağlığına doğrudan zarar verebiliyor.
Birçok gözlükte ultraviyole dediğimiz özellik mevcut değil. Özellikle güneş gözlüğü tercih edilirken ultraviyole özellikli gözlükler tercih edilmesinde fayda var. Güneş gözlüğü alımlarında tercihlerin gözlükçülerden yapılmasına dikkat çektik. Çünkü tezgahlardan veya AVM'lerden alınan ucuz gözlükler göz sağlığında problemlere neden oluyor. Ultraviyole özellikli gözlük kullananların memnun kaldığı şey güneş ışınlarının doğrudan göze gelmeden süzülmesi ve yansımayı önlemesi oluyor.” Şeklinde konuştu.

Haber: Burak Kaya

Kaynak: Burak Kaya