İncelemelerde bulunan Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu Park ve Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Kuşvuran ve Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu Sekreteri Ünal Karaarslan da eşlik etti.

Prof. Dr. Şebnem Kuşvuran ilk olarak Kızılırmak Kaymakamı Bilal Çitil’i ziyaret etti.

Yakın bir tarihte göreve başlayan Kaymakam Çitil’e yeni görevinin hayırlı olmasını dileyen Prof. Dr. Şebnem Kuşvuran, Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu olarak Kızılırmak ilçesi ile resmi bağların yanında gönül bağlarının da olduğunu belirtti ve bu bağın her geçen yıl güçlenerek devam ettiğini belirtti.

Kızılırmak Kaymakamı Bilal Çitil ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti ve Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu’nun Kızılırmak ilçesinde yapacağı bilimsel çalışmalara ve uygulama çalışmalarına kaymakamlık olarak destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Şebnem Kuşvuran, Kaymakam Çitil’in ardından Kızılırmak Belediye Başkanı Erol Şentürk’e de bir ziyaret gerçekleştirdi.

Kuşvuran ziyarette, 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilen Erol Şentürk’e görevinde başarılar diledi.

Çankırı'da Olumsuz Hava Koşulları Bal Üretimini Azalttı Çankırı'da Olumsuz Hava Koşulları Bal Üretimini Azalttı

Prof. Dr. Kuşvuran, “Kızılırmak ilçesi bizim okulumuzun ilk kurulduğu ve büyüdüğü yer. Burayla bizim gönül bağımız var. Kavun ve çeltik ile ülke genelinde önemli bir yere sahip olan ilçemizde bizim de MYO olarak bir Araştırma ve Uygulama Arazimiz var. Bu arazi hem öğrencilerimiz için bir uygulama sahası hem de bizim bilimsel araştırmalar yaparak başta Kızılırmak çiftçisi olmak üzere tüm ülke tarımının geliştirilmesi ve üretimde kalitenin artırılması adına yürüttüğümüz çalışmaların merkezi konumundadır. Bu anlamda da büyük aşama kaydettiğimizi belirtmek isterim. Bu çalışmaları yaparken bize her zaman destek olan Kızılırmak kaymakamlığımız ve belediye başkanlığımıza ayrıca teşekkür ederim” ifadelerinde bulundu.

Kızılırmak Belediye Başkanı Erol Şentürk de ziyaret için Prof. Dr. Şebnem Kuşvuran’a teşekkür etti.

Başkan Şentürk, Kızılırmak Belediyesi olarak tüm imkanları ile Gıda ve Tarım MYO’nun Uygulama Arazisinde yapacakları çalışmalara destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Ziyaretlerin son bulmasının ardından Gıda ve Tarım MYO Müdürü Prof. Dr. Şebnem Kuşvuran ve beraberindeki heyet Kızılırmak Araştırma ve Uygulama Arazisinde incelemeler gerçekleştirdi.

Kaynak: Haber Bülteni