Çankırı Valisi Fırat Taşolar, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Ulusoy ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Muharrem Ovacıklı, Çankırı’nın önemli arkeolojik alanlarından biri olan Çorakyerler Kazı Alanı’nı ziyaret etti.

“Her Düşüş Bir Yeniden Doğuş” Diyen Yazar Nur İnci Sovukpınar Yeni Eserini Tanıttı
“Her Düşüş Bir Yeniden Doğuş” Diyen Yazar Nur İnci Sovukpınar Yeni Eserini Tanıttı
İçeriği Görüntüle

Ziyarette, kazı çalışmaları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ayla Sevim Erol, yürütülen araştırmalar ve elde edilen buluntular hakkında Vali Taşolar ve protokol üyelerine detaylı açıklamalarda bulundu. Yapılan çalışmaların bölgenin tarihini aydınlatmada büyük öneme sahip olduğu vurgulandı.

Vali Taşolar, ziyaret sırasında kazı alanındaki çalışmaları yerinde inceleyerek sürecin titizlikle yürütüldüğünü gözlemledi. İl protokolü ile birlikte saha incelemeleri yapan Taşolar, arkeolojik çalışmaların desteklenmesinin önemine dikkat çekti.

Ziyaret, hem tarih bilincinin artırılması hem de Çankırı’nın kültürel değerlerinin korunması açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi. Protokol üyeleri, çalışmaların gelecekte bölge turizmine katkı sağlayacağını ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi