Çankırı, bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Geleneksel Tuz Festivali ile kültür, sanat ve geleneksel zanaatların merkezi haline geldi. Festivalin en dikkat çekici bölümlerinden biri olan Sanat Sokağı, Uzunyol Caddesi’nde ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da hem yerli hem de yabancı sanatçı ve zanaatkârların yoğun ilgisini çeken Sanat Sokağı, geçmişten günümüze uzanan kültürel mirası yaşatıyor.

11 Ağustos’ta kapılarını açan sokakta; deri işçiliği, kâğıt sanatı, boncuk işleme, seramik, mozaik, ahşap oymacılığı, gümüş ve oltu taşı işlemeciliği, süs kabağı boyama, sepet örgü, resim, kaligrafi, çinicilik, keçe sanatı ve yumurta işleme gibi pek çok geleneksel el sanatı sergileniyor. Unutulmaya yüz tutmuş zanaatlar, ustalarının elinde yeniden hayat buluyor.

Hatay’dan gelen ipek dokuma sanatçısı Tülay Genç, Çankırı’nın ipekçilik geleneğini keşfetmekten duyduğu heyecanı dile getirerek, “Burada çok değerli bilgiler öğrendim, çok güzel bir ilgiyle karşılandım” dedi. Geleneksel savaş kıyafetleri ve deri süsleme ustası Yılmaz Akpınar ise üçüncü kez katıldığı etkinlikte gördüğü yoğun ilgiden memnun olduğunu ve her yıl gelmeyi planladığını söyledi. Görsel Sanatlar Öğretmeni Dr. Sultan Özateş, dört yıldır festivalde çini, dekoratif sanatlar ve takı tasarımı alanındaki eserlerini sergilediğini, bu ürünleri Çankırı evlerinde görmekten mutluluk duyduğunu belirterek Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’e teşekkür etti.

Sanat Sokağı, 17 Ağustos’a kadar her gün gece 23.59’a kadar açık kalacak. Hem Çankırılılara hem de şehir dışından gelen misafirlere kültür dolu bir deneyim sunan bu sokak, festivalin en çok ziyaret edilen noktalarından biri olmaya devam ediyor.

Türk Dizileri Ekonomiye Can Veriyor Mutfak Ürünleri Latin Amerika’da Parlıyor!
Türk Dizileri Ekonomiye Can Veriyor Mutfak Ürünleri Latin Amerika’da Parlıyor!
İçeriği Görüntüle

Kaynak: Haber Merkezi