Türk Kızılay yurt genelinde halkımızı kan bağışına teşvik amacıyla bir kampanya daha başlattı. Bir Damlacık Hikayesi adıyla başlatılan kampanyada toplumda kan bağışının önemi vurgulanırken, insanların hayatlarına bir damlacık umut katmak amaçlanıyor. Kampanya kapsamında gönüllü kan bağışçılarına verilecek olan kan damlası şeklindeki maskotlar Kızılay gönüllüsü kadınlar tarafından tamamen el emeği göz nuru ile üretiliyor.

Kızılay Çankırı Kadın teşkilatı da 6 Haziran 2024 Perşembe günü Sosyal Destek Merkezi’nde Bir Damlacık Hikayesi dahilinde bir örgü kampanyası düzenledi. Kampanya açılışına Vali Fırat Taşolar’ın eşi Didem Taşolar, Kızılay Kadın Birimi Yöneticisi Özlem Arslan Kuru, Eğitmen ve Tasarımcı Dilek Yıldırım, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Melike Çilhan ve yönetimi ile Çankırı Kızılay Kadın teşkilatı ve Kızılay gönüllüsü kadınlar katıldı. Kampanya açılışında Hanımefendi Didem Taşolar, kampanyaya katılan gönüllü kadınlara Kızılay Rozeti taktı.

Türk Kızılay Çankırı İl Merkezi Başkanı Ahmet Ulusoy, organizasyonla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamasında Bir Damlacık Hikayesi‘nin amacını ve hedeflerini anlatan Ulusoy şunları söyledi:

“Bir Damlacık Hikayesi, tüm Türkiye genelinde Kızılay kadın gönüllüleri ve sosyal sorumluluk sahibi kadınlar tarafından amigurumi tekniğiyle örülen kan damlası maskotlarının değerli kan bağışçılarımıza hediye edilerek teşekkürlerimizi sunmak amacıyla yürütülen bir iyilik projesidir.

Genel merkezimiz koordinesinde yürütülen Bir damlacık hikayesine bugün Çankırı ev sahipliği yaptı. Bu organizasyonlar sayesinde toplumda kan bağışının önemini vurgulamaya ve insanların hayatlarına bir damlacık umut katmaya devam ediyoruz. Proje ile kadın teşkilatımız ve gönüllülerimiz bağışçılarımız için damlacık örerek iyiliği çoğaltacaklardır. Kadınlarımız tarafından yürütülen bu projenin daha da güçlenerek ilerleyeceğine inanıyorum.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve Eski Vali Ahmet Altıparmak Çankırı Valiliğini Ziyaret Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve Eski Vali Ahmet Altıparmak Çankırı Valiliğini Ziyaret

Kan bağışçılarımız için örülen damlacıklarla iyiliği çoğaltacak olan organizasyonumuza destek olan  Çankırı Valisi Sayın  Fırat Taşolar’ın kıymetli eşleri Didem Taşolar hanımefendiye, Kızılay Kadın Birimi yöneticisi Özlem Arslan Kuru’ya, Eğitmen ve Tasarımcı Dilek Yıldırım’a, STK Başkanları ve gönüllü kadınlarımıza, ev sahipliğinden dolayı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personeline ve özellikle çalışmalarımızın ayrılmaz parçası Kızılay Kadın Çankırı Başkanı Malike Kurt ve yönetimine, emek veren tüm gönüllülerimize teşekkür ederiz.”

Kaynak: Burak Kaya