Samsun’un Atakum ilçesinde dün akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazası korku dolu anlara sahne oldu. Atatürk Bulvarı Atakum Sporcu Fabrikası önünde gerçekleşen kazada, Hüseyin Emir (20) yönetimindeki 26 AEC 530 plakalı otomobil, birden fazla tehlikeli şerit değiştirerek makas atmaya başladı. Kontrolünü kaybeden sürücü, önce Özgür Özcan (46) yönetimindeki 55 ABV 608 plakalı otomobile, ardından Esra Nur Aydın idaresindeki 55 AIG 331 plakalı otomobile çarptı.

Çarpmanın etkisiyle otomobil takla attı ve ters dönerek durdu. Kazada, kazaya sebep olan sürücü Hüseyin Emir yaralanarak hastaneye kaldırıldı ve tedavi altına alındı. Yaralı sürücünün sağlık durumunun stabil olduğu öğrenildi.

Çankırı’da Hava Nasıl Olacak? Güneşli Günler Yerini Yağışa Bırakıyor!
Çankırı’da Hava Nasıl Olacak? Güneşli Günler Yerini Yağışa Bırakıyor!
İçeriği Görüntüle

Olay yerine sevk edilen trafik ekipleri, kazaya sebep olan sürücüye makas atarak tehlikeli şerit değiştirmeden kaynaklı olarak cezai işlem uyguladı. Kazanın ardından bölgede trafik kontrollü şekilde sağlanırken, yetkililer sürücüleri dikkatli ve kurallara uygun araç kullanmaları konusunda uyardı.

Uzmanlar, makas atarak araç kullanmanın hem sürücü hem de çevredeki diğer vatandaşlar için ciddi bir risk oluşturduğunu belirterek, bu tür ihlallerin kazalara davetiye çıkardığını vurguluyor. Olay, Samsun’daki trafik güvenliği açısından dikkat çekici bir örnek olarak kayıtlara geçti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı