İstanbul’un Esenyurt ilçesinde korsan taşımacılığa yönelik gerçekleştirilen trafik denetimi sırasında silahlı saldırı yaşandı. Hakkında işlem yapılan taksici olduğu belirtilen E.A., aracının bağlanacağını öğrendikten sonra yanında bulunan silahla sivil trafik polisine ateş açtı. Saldırıda polis memuru M.A.T. ağır yaralanırken, E.A. da aynı silahla kendisini vurdu.
Olay, Esenyurt Akevler Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri bölgede korsan taşımacılığa yönelik denetim gerçekleştirdi.
Denetimler sırasında uygulama üzerinden çağrıldığı belirtilen ve taksicilik yaptığı değerlendirilen bir araç ekipler tarafından durduruldu. Araç sürücüsü E.A. hakkında gerekli işlemlerin başlatıldığı öğrenildi.
İşlemler devam ederken aracın bağlanacağını öğrenen E.A., işlemlerin tamamlanmasının ardından yanında bulunan silahı çıkardı. Sürücü, polis memuruna arkadan ateş açtı. Açılan ateş sonucu sivil trafik polisi M.A.T. sırtından vurularak ağır yaralandı.
Saldırının ardından E.A. da aynı silahla kendisini vurdu. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine kısa sürede çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Polis memurunun hayati tehlikesi bulunuyor
Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahaleleri gerçekleştirilen polis memuru M.A.T. ile E.A., daha sonra hastaneye kaldırıldı. Yaralı polis memuru M.A.T.’nin sağlık durumunun ağır olduğu ve hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Saldırıyı gerçekleştiren E.A.’nın da ağır yaralı olarak hastanede tedavi altına alındığı belirtildi.
Olayın ardından Fatih Sultan Mehmet Caddesi ve çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı. Polis ekipleri bölgede çalışma yaparken, olayın meydana geldiği noktada incelemelerde bulunuldu.
Korsan taşımacılığa yönelik denetim sırasında meydana gelen silahlı saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla ekiplerin incelemelerinin sürdüğü öğrenildi.




