Çankırı'da bulunan Sumitomo Rubber AKO Lastik Fabrikası'nda 42. gününde de devam eden grev sebebiyle, taraflar İstanbul'da müzakere masasına oturdu.

Petrol İş Sendikası Genel Merkezi'nde saat 10.00'da başlayan görüşmeler öğle arasıyla birlikte devam ediyor. Görüşmelerin öğle arasından sonra tekrar başladığı bildirildi.

Edinilen bilgilere göre; müzakere masasında işçileri temsilen Petrol İş Sendikası'nın 4 Genel Başkan Yardımcısı, Petrol İş Sendikası Çankırı Şube Başkanı Halil İbrahim Topçu ve yardımcıları, 7 baş temsilci ve sözleşme uzmanı avukatlar yer alıyor. Sumitomo Rubber AKO Lastik Fabrikası adına ise masada Japon Genel Müdür ve bir Türk bir Japon olan Genel Müdür Yardımcıları, avukatlar ve Sumitomo Rubber Bordro Şefi bulunuyor.

İngiltere ve Güney Kore, Kuzey Kore ile Rusya'nın askeri iş birliğini kınadı İngiltere ve Güney Kore, Kuzey Kore ile Rusya'nın askeri iş birliğini kınadı

Whatsapp Image 2024 07 09 At 18.08.47Toplantıda KİPLAS Genel Sekreteri Av. Ulaş Yıldız da bulunuyor. Toplamda yaklaşık 26 kişinin bulunduğu toplantıda, anlaşma sağlanması veya ufak pürüzlerin kalması durumunda toplantıya; Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Süleyman Aküyüz ve Sumitomo Rubber AKO CEO'su Toshihiko Komatsu'nun da katılması bekleniyor.

Muhabir: Şulenaz Durlanık