Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde yaşanan acı olay, tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Çamsarı Mahallesi’nde meydana gelen olayda, 5 yaşındaki İsmail Sert ile 6 yaşındaki Ömer Sert isimli iki kardeş, evlerinin önünde top oynadıkları sırada suyla dolu bir inşaat temeline düşerek hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre, bölgede ev yapımı için kazılan temel çukuru aşırı yağışlar sonrası suyla doldu. Oyun oynayan iki kardeşin topu temelin içine düştü. Toplarını almak isteyen küçük çocuklar, su dolu çukura girince bir süre sonra gözden kayboldu. Durumu fark eden çevredeki vatandaşlar hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi.

İhbar üzerine olay yerine jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Çocukların babası tarafından sudan çıkarılan iki kardeş, sağlık ekiplerine teslim edildi. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Kırıkhan Devlet Hastanesi’ne kaldırılan çocuklar, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı.

Olayın ardından konuşan nine Fatma Sert, çocukların temelin bulunduğu alana gitmemeleri için sık sık uyarıldığını belirterek büyük acı yaşadıklarını ifade etti. Yaşanan trajedi mahallede derin üzüntüye neden olurken, bölgede güvenlik önlemleri ve açık bırakılan inşaat temelleri yeniden tartışma konusu oldu.

Jandarma ekipleri olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatırken, yetkililer özellikle inşaat alanlarının güvenli hale getirilmesi ve su birikintilerine karşı önlem alınması konusunda uyarılarda bulundu. Uzmanlar ise aileleri ve mahalle sakinlerini çocukların oyun alanlarında daha dikkatli olunması konusunda uyardı.

Temizlik Kamyonetine Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü
Temizlik Kamyonetine Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü
İçeriği Görüntüle

Kaynak: İhlas Haber Ajansı