Sinop’un yüksek kesimlerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 20 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışının ardından bölgede ulaşımın yeniden sağlanması ve elektrik kesintilerinin giderilmesi için ekipler çalışma başlattı.
Sinop Valiliği tarafından 8 Kasım saat 11.00 itibarıyla hazırlanan Kar Kısıtlılığı Tablosu’na göre, kar yağışının etkili olduğu bölgelerde çalışmalar devam ediyor.
Tabloda yer alan bilgilere göre, Erfelek ilçesinde 7, Ayancık’ta 5, Boyabat’ta 5 ve merkez ilçede 3 köy yolu olmak üzere toplam 20 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.
44 Yerleşim Yeri Elektrik Kesintisinden Etkilendi
Olumsuz hava şartları yalnızca ulaşımı değil, enerji altyapısını da etkiledi. Kar yağışı ve hava koşulları nedeniyle yaşanan elektrik kesintilerinden 44 yerleşim yeri etkilendi.
Kapanan köy yollarının yeniden ulaşıma açılması ve elektrik kesintilerinin giderilmesi amacıyla ekiplerin sahadaki çalışmaları aralıksız sürüyor.




