Sincan Park’ta Yozgat Günleri Renkli ve Coşkulu Geçti
Sincan Park’ta düzenlenen Yaz Festivali’nin “Memleket Günleri” etkinliği, bu kez Yozgat kültürü ve lezzetleri ile Ankaralıların karşısına çıktı. Etkinliğe hem Ankaralılar hem de Yozgatlı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Gün boyu süren programda halk oyunları gösterileri, Yozgat’a özgü yöresel yemek, giyim ve hediyelik eşya stantları yer aldı. Çocuklar oyun alanlarında doyasıya eğlenirken, hemşehriler de buluşarak hasret giderdi.
Programa Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Belediye Meclis Üyeleri ve Sincan Yozgatlılar Dernek Başkanı Haydar Duran ile hemşehri dernek başkanları katıldı. Başkan Ercan, yaptığı konuşmada kültürel değerlerin yaşatılmasının önemine vurgu yaparak, “Yöresel lezzetlerin, kültürel değerlerin ve samimi sohbetlerin buluştuğu bu özel günde hemşehrilerimizle birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu en güzel şekilde yaşadık” dedi.
Sincan Park’ta adeta bir bayram havasında geçen Yozgat Günleri, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Memleket Günleri programı; Gümüşhaneliler, Çankırılılar, Ağrılılar, Çorumlular, Kırşehirliler, Kırıkkaleliler ve Tokatlılar günleriyle 24 Ağustos’a kadar devam edecek. Etkinlikler, hem kültürel değerlerin yaşatılmasına hem de farklı illerden gelen vatandaşların bir araya gelmesine katkı sağlıyor.






