Bursa’da sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran şiddetli lodos ve sağanak yağış, kent genelinde hayatı adeta durma noktasına getirdi. Saatte yaklaşık 80 kilometre hızla esen rüzgar, özellikle toplu ulaşımda ciddi aksamalara yol açtı. Metro hattında yaşanan teknik bir sorun nedeniyle seferler durdurulurken, binlerce vatandaş yollarda kaldı.
Edinilen bilgilere göre, lodosun etkisiyle metro hattındaki tellere bir poşet takılması, seferlerin geçici olarak durmasına neden oldu. Bu durum, sabah işe ve okula gitmek isteyen vatandaşları zor durumda bıraktı. Yaklaşık 16 dakika süren gecikme, özellikle aktarma noktalarında yoğunluğa sebep oldu.

Acemler Metro İstasyonu’nda tren bekleyen binlerce yolcu, peronlarda uzun kuyruklar oluşturdu. Aynı şekilde Emek hattında, Mudanya Yolu güzergâhındaki duraklarda da vatandaşlar trenlerin gelmesini beklemek zorunda kaldı. Aksamadan dolayı Bursaspor Acemler İstasyonu başta olmak üzere birçok istasyonda yoğunluk ve izdiham yaşandı.
Belediye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle metro hattındaki sorun kısa sürede giderildi. Yapılan çalışmanın ardından, yaklaşık 16 dakikalık gecikmenin ardından metro seferleri yeniden normale döndü. Ancak yaşanan aksama, sabah saatlerinde kent içi ulaşımda büyük bir karmaşaya neden oldu.
Öte yandan şiddetli fırtına sadece ulaşımı değil, kent genelindeki güvenliği de tehdit etti. Emirsultan Mezarlığı yanında devrilen bir ağaç, park halindeki araçlara zarar verdi. Kentin birçok noktasında ise uçan çatı parçaları, araçlarda ve iş yerlerinde maddi hasara yol açtı.
Yetkililer, olumsuz hava koşullarının gün boyunca etkisini sürdürebileceğini belirterek vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Lodos ve sağanak nedeniyle oluşabilecek risklere karşı ekiplerin sahada teyakkuz halinde olduğu bildirildi.



