7 Mayıs 2024 Salı günü düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışına  İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Arif Kırkpınar, İlker Kendir, ARGE Personeli, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katılım sağladı.

Fuarda araştırma, inceleme ve tasarım alanlarında özgün ve yenilikçi projeler yer aldı. Projelerinin tanıtımları öğrenciler tarafından gerçekleştirilirken, katılımcılar çalışmalarla ilgili soruları da öğrencilere yöneltti.

Araştırma ve tasarım alanlarında çalışmaların yer aldığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışında İl Müdürü Öztürk, bilimsel ve akademik çalışmaların sosyal iletişimle bütünleştiği fuara emek veren öğrenci, öğretmen ve yöneticilere teşekkür ederek, daha yüksek hedeflere gençlerin topluma kazandırdığı yenilikçi çalışmalarla ulaşılacağını ifade etti.

Adana’da engel tanımayan okul Adana’da engel tanımayan okul

Konuşmaların ardından standları dikkatle inceleyen İl Müdürlüğü yöneticileri ve katılımcılar, proje sahibi öğretmen ve öğrencilerden çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Araştırma alanında "Kaya Tuzu işletmeciliği, Coğrafi İşaretli ürünlerimiz" gibi projelerin yer aldığı bilim fuarı etkinliğinde, öğrenciler yöremiz ve kültürümüzle ilgili birbirinden farklı bilgileri katılımcılarla paylaştılar.

09141735 Whatsappimage20240507At20.29.571

Kaynak: İl Milli Eğitim Müdürlüğü