ÖZEL HABER/Kış Çayı’nın Faydaları Nelerdir? Kış Çayı Neye İyi Gelir, Hangi Hastalıklara Faydası Vardır, Ne İşe Yarar?

Mevsim geçişlerinde, vücudumuzun soğuk algınlığı nezle grip ve benzeri durumlarda meydana gelen pek çok olumsuz durum için ya da vücudumuzun direncini arttırmak için birçok bitki çayı bulunmakta. Bu çaylardan biri de Adaçayı birçok kez adını duyduğumuz mevsim geçişlerinde boğazımızı yumuşatmak ve enfeksiyon önleyici olarak önerilenlerin arasında yer alıyor. Adaçayı nerde yetişir? Adaçayının faydaları neler? İşte detaylar…
 

20240215Aw142228

Adaçayı nerde yetişir?

Akdeniz kökenli bir bitki olan adaçayı günümüzde Orta Avrupa, Arnavutluk ve Amerika'da yetişmektedir. Salvia cinsi içinde 700'den fazla türü bulunan bitkinin ışıklı ve ışıksız bölgede yetişebilen birçok çeşidi mevcuttur.

Çankırı’nın en eski ve köklü Kuru Kahvecisi ve aktarı olan Karpuzcular Kuru Kahvecisi Sahibi Mert Karpuzcu ile mevsim geçişlerinde bağışıklığı güçlendirmek ve boğazlarda oluşabilecek enfeksiyonu önlemek için bitkisel çözümlerden neler önerebileceğini sorduk.

Mevsim geçişlerinde enfeksiyon ve bağışıklığı güçlendirmek için ne önerebilirsiniz?

Mevsim geçişlerinde bağışıklığı güçlendirmek için önerilerde bulunan Karpuzcular Kuru Kahvecisi sahibi Mert Karpuzcu, “Boğaz enfeksiyonları için de özellikle Ada Çayını tavsiye ediyoruz. Boğazdaki gıcıklanmaları gidermek için Adaçayı güzel bir temizleyici. Boğazlardaki enfeksiyonlar için en etkili çaylar arasındadır.” dedi.

Andız pekmezinin doğal ve organik yapısı ile mevsim geçişlerinde birçok sağlık sorununa iyi geldiği düşünülmektedir.
Karpuzcular Kuru Kahvecisi sahibi Mert Karpuzcu’ya Andız pekmezini mevsim geçişlerinde hangi rahatsızlıklar için önerdiklerini sorduk.

Sarıkaya’dan Su Uyarısı: Kaynağı Bilinmeyen Sular Sağlık Sorunlarına Yol Açabilir Sarıkaya’dan Su Uyarısı: Kaynağı Bilinmeyen Sular Sağlık Sorunlarına Yol Açabilir

Mevsim geçişlerinde bağışıklığı kuvvetlendiren neler kullanabiliriz?

Mevsim geçişlerinde özellikle çok sıcak, soğuk dengesini yitirdiğimiz zamanlarda bağışıklığımız hızla düştüğünü ve bu durumlarda Andız Pekmezi kullanımının önemli olduğunu söyleyen Mert Karpuzcu, “Özellikle gelen çoğu müşterilerimizin ortak şikayetlerinden biri de Ciğerlerde çok yoğun doluluk hissetme ve balgam atamama şikayetleri var. Buna da doğal ürünlerimiz arasında en çok önerdiğimiz andız pekmezi.  Tamamen doğal yöntemlerle üretilmiş, içinde şeker, glikoz katkı maddesi olmayan Andız Pekmezini öneriyoruz. Andız pekmezi doğal bir balgam söktürücü. Ardıç ağacının meyvesinden yapılıyor. Normal diğer pekmezler gibi tatlı değil. İçinde şeker yok. Özellikle astım bronşit gibi rahatsızlıklarda herkese tavsiye ediyoruz.” dedi.

Kaynak: Burak Kaya