Bursa’nın Gemlik ilçesi açıklarında denize açılan balıkçılar, oltalarına takılan sıra dışı bir canlıyla şaşkınlık yaşadı. Gemlik Körfezi’nde balık tutan balıkçıların oltasına takılan yaklaşık 140 santimetre uzunluğundaki köpek balığı, bölgedeki nadir türlerden biri olarak dikkat çekti.

Balıkçılar, oltalarına takılan canlının köpek balığı olduğunu fark ettiklerinde kısa süreli bir şaşkınlık yaşadı. Ardından, dikkatli bir şekilde balığı tekneye almayı başardılar. Tekneye alındığı kısa süre boyunca balıkçıların ve diğer ekip üyelerinin cep telefonu kameraları tarafından kaydedilen görüntüler, hem heyecan hem de şaşkınlık dolu anları yansıttı.

Köpek balığı, görüntülerin kaydedilmesinin ardından yeniden denize bırakıldı. Marmara Denizi’nde nadir rastlanan türlerden biri olan bu köpek balığı, balıkçılar arasında büyük ilgi uyandırdı. Balıkçılar, yaşadıkları deneyimi sosyal medyada paylaşırken, video kısa sürede çok sayıda kişi tarafından izlendi ve yorum aldı.

15 Milyonluk Cip Kaza Getirdi, Tatlıcı Dükkanında Müşteri Yoktu
15 Milyonluk Cip Kaza Getirdi, Tatlıcı Dükkanında Müşteri Yoktu
İçeriği Görüntüle

Uzmanlar, Marmara Denizi’nde köpek balığı görülmesinin ender bir durum olduğunu belirterek, deniz ekosistemi açısından önemli bir gözlem olarak kayda geçmesini tavsiye etti. Balıkçılar ise bu tür karşılaşmaların hem heyecan verici hem de deniz biyolojisi açısından değerli olduğunu ifade etti.

Gemlik Körfezi’nde yaşanan bu olay, deniz tutkunları ve balıkçılar için unutulmaz bir deneyim olurken, sosyal medyada da kısa sürede gündem oluşturdu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı